Италианският генерал Роберто Ваначи, който наскоро издаде книга с хомофобско

...
Италианският генерал Роберто Ваначи, който наскоро издаде книга с хомофобско
Коментари Харесай

Италиански генерал, публикувал книга с хомофобско и антиеврейско съдържание, твърди, че не е уволнен

Италианският военачалник Роберто Ваначи, който неотдавна издаде книга с хомофобско наличие, съобщи през днешния ден, че е бил заменен на поста си като началник на Военногеографския институт на Италия, само че не е бил отхвърлен. По този метод той отхвърли разпространилите се известия, че министърът на защитата Гуидо Крозето го е уволнил поради оповестена от него книга, в която се подлагат на критика гейовете, евреите, феминистките и мигрантите, както и други малцинства, съобщи италианската новинарска организация АНСА за Българска телеграфна агенция.

" Не съм го чул от министър Крозето, прочетох негови изказвания във вестниците. И не съм получавал никакво съобщение за взетите ограничения ", сподели Ваначи.

" Бях сменен, считано от през днешния ден в среднощ, не съм отхвърлен от поста си ", съобщи Ваначи в предаването " Сутрешни вести " по телевизия Канал 5 след разногласието, зародил към книгата му " Светът с главата надолу ". Тя стана една от най-продаваните в " Амазон " в Италия на фона на внезапно повишената поддръжка и благосклонности към възгледите му в обществените мрежи.

Министърът на защитата Гуидо Крозето е главен съдружник и персонален другар на премиера Джорджа Мелони, само че няколко други членове на партията на Мелони " Италиански братя " опазиха правото на военачалник Ваначи да показва мнението си според конституционно глобения принцип за независимост на изложение.

Заместник-секретарят на министерството на културата, художественият критик и полемист Виторио Сгарби, също изрази това мнение в събота вечерта.

Сгарби, който оглавява либертарианската партия " Ренесанс ", съобщи, че Крозето не е прочел книгата на генерала и е трябвало да остави решението за дисциплинарното наказване на висшето управление на армията.

Междувременно Ваначи отхвърли предлагането на дребната крайнодясна политическа партия " Форца Нуова " да влезе в тяхната листа като претендент на идните частични избори за сенатското място на починалия Силвио Берлускони.

55-годишният Ваначи, някогашен началник на елитната парашутна бригада " Фолгоре ", заява в книгата си, че гейовете не са естествени. Също по този начин той подлага на критика хипотетичните лобита на евреите и други малцинства.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР