Италианският дизайнер Роберто Кавали, който е основател на едноименната марка

...
Италианският дизайнер Роберто Кавали, който е основател на едноименната марка
Коментари Харесай

Дизайнерът Роберто Кавали стана БАЩА на 82 г.

Италианският дизайнер Роберто Кавали, който е създател на едноименната марка висша мода, стана татко за шести път. Според медиите на Апенините преди седмица се родил синът му, на който стилистът дал името Джорджо – като татко му, който бил погубен от нацистите по време на Втората международна война. Тогава Роберто бил едвам двегодишен и до 18-тата си година не желал да приказва за този драматичен факт в биографията си, съобщи " 24 часа ".

Майка на бебето е 38-годишната другарка на дизайнера - шведката Сандра Нилсон-Бергман. Тя е някогашен модел и Кавали живее с нея на фамилни начала от близо 15 години. Сегашната жена на дизайнера, с 44 години по-млада от него, е определена за Мис Швеция през 2006 година

Дизайнерът има шест деца от три дами. Другите пет са към този момент възрастни хора. Томазо и Кристиана са родени от първия брак на Кавали със Силванела Джанони, а Роберт, Ракеле и Даниеле – от съюза с Ева Мария Дюрингер, за която се дами през 1980 година Бившата участничка в „ Мис Свят ” Дюрингер е дълги години дясна ръка на стилиста в стилната марка. През 2014 година дизайнерът оставя компанията си в ръцете на Фаусто Пулизи, който е неин креативен шеф.

Кавали се ражда през 1940 година във Флоренция. Дядо му Джузепе Роси е художник, чиито произведения са изложени в галерията „ Уфици ” на тосканския град.

Кавали учи в държавното учебно заведение за изкуство във Флоренция, специализирайки се в приложения върху тъкани. През 70-те години на предишния век патентова собствен способ за щамповане на кожени произведения. От неговите произведения първи стартират да се интересуват Пиер Карден и Хермес. През 1970 година показва за пръв път своя сбирка в Париж. След това демонстрира и в Италия своите щамповани дънки с брокат. През 1972 година отваря първия си бутик в Сен Тропе.
Източник: dama.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР