Италианският актьор и режисьор Микеле Плачидо пристига в България за

...
Италианският актьор и режисьор Микеле Плачидо пристига в България за
Коментари Харесай

Микеле Плачидо пристига в България за тазгодишната Киномания

Италианският артист и режисьор Микеле Плачидо идва в България за тазгодишното издание на " Киномания ". Звездата от " Октопод " ще кацне у нас на 19 ноември, с цел да се срещне със своите фенове и да показа своя филм " Сянката на Караваджо ".



В съзнанието на многочислените си фенове Микеле Плачидо ще си остане комисар Корадо Катани, който преследва италианската мафия. Сега обаче ще го забележим като режисьор на филм за великия художник Караваджо и неговата борба за свободата и истината. Прожекцията в зала 1 на НДК ще бъде първата отвън Италия.

" Микеле Плачидо се развива като режисьор през последните 30 години. Това е 14-ия му филм. Аз персонално съм гледал множеството от режисьорските му филми и ги одобрявам, и мисля, че " Сянката на Караваджо " ще бъде едно от събитията на годината ", сподели Владо Трифонов, програматор на " Киномания ".

Традицията " Киномания " да бъде открита с български филм ще бъде спазена. Това е " Майка " на Зорница София, който търси смисъла на това да бъдем родители.



" Не единствено майката, само че и родителя - това е потенциалът на един човек да дава. Мисля, че сега, в който стигне до положението не просто да желае дете, а да дава и да бъде родител, към този момент няма значение на каква възраст е, от какъв пол е, може ли, не може ли. Мисля, че родителството е точно процесът, в който можем да даваме и сме подготвени да даваме ", счита режисьорът Зорница София.

" Киномания " стартира на 17 ноември, а в случай че запазите своя билет, можете да участвате в лотария за безвъзмезден достъп до всички прожекции през идната година.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР