Италианските власти въведоха днес задължение за здравните работници да се

...
Италианските власти въведоха днес задължение за здравните работници да се
Коментари Харесай

Италия въведе задължение: Здравните работници да се ваксинират срещу COVID-19!

Италианските управляващи вкараха през днешния ден обвързване за здравните служащи да се имунизират против COVID-19, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

Мярката цели гарантирането на отбраната на най-уязвимите пациенти в здравните заведения.

Наскоро в Италия бяха открити огнища на заразяване с ковид в здравни заведения, в които здравните служащи отхвърлят да се имунизират против COVID-19.

Критиците на държавното управление слагат под въпрос законността на мярката.

В декрет, утвърден през днешния ден от държавното управление на италианския министър председател Марио Драги, се споделя, че всички здравни служащи, в това число и тези в аптеките, би трябвало да се имунизират против COVID-19. Тези, които откажат да се имунизират, рискуват да бъдат отстранени от служба и да бъдат оставени без възнаграждение за остатъка от годината.

" Целта на мярката е да бъдат предпазени допустимо най-вече медици и парамедици и хората, които се намират в среда, в която има по-голям риск от заразяване ", съобщи държавното управление.

Указът вкарва също по този начин юридическа протекция за хората, които слагат ваксини. Това е мярка, за която настояха лекари и медицински сестри, откакто против медици беше стартирано следствие за ликвидиране във връзка със гибелта на имунизиран мъж в Сицилия.

Италия, чиято имунизационна акция бе наранена отрицателно от забавянето на доставките на дози от ваксини против COVID-19, си сложи за цел идния месец да прави по 500 хиляди имунизации дневно. Понастоящем в Италия се вършат към 230 хиляди имунизации дневно.

От декември до момента в Италия са сложени към 10 милиона дози от ваксини против COVID-19, отбелязва Ройтерс.

Италия записва през днешния ден 467 смъртни случая от коронавирус и 23 904 нови случая на заразяване с ковид.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР