Италианските власти наредиха да бъде спряно изпомпването на вода от

...
Италианските власти наредиха да бъде спряно изпомпването на вода от
Коментари Харесай

Незапомнена жега и суша в Италия! Рим минава на воден режим

Италианските управляващи подредиха да бъде спряно изпомпването на вода от езеро край Рим на фона на продължителната суша в страната. Това може да наложи да бъде въведен режим на водата в италианската столица, съобщи Ройтерс, представена от бТВ.

Забраната за изпомпване на вода от езерото Брачано ще влезе в действие на 28 юли, заяви шефът на област Лацио наоколо до столицата - Никола Дзингарети.

" За страдание, това е покруса! Истината е, че водите на езеро Брачано спаднаха прекалено много и сме изправени пред риск от екологична злополука ", прдупреди Дзингарети.

 1950084

Компанията за комунални услуги " Ачеа ", която ръководи водоснабдителната система на Рим, заяви, че след две години на превалявания под междинното ниво равнището на водата в резервоарите на Вечния град мощно е намаляло, а продължаващата гореща вълна още повече утежнява ситуацията.

" Ачеа " обаче оспори нареждането да спре да черпи вода от Брачано, ситуирано на към 30 км северно от Рим. Според компанията регионалните управляващи са взели едностранно и нелегално решение.

 1950083

" Силното понижаване на притока на вода във водоснабдителната система на столицата ще ни принуди да въведем непоколебим режим, което ще засегне 1,5 милиона римляни ", сподели представител на компанията.

 1950082

Според Дзингарети обаче едвам 8% от водата на Рим идва от Брачано, а " Ачеа " е имала задоволително време да откри решение на казуса.

По-рано този месец " Ачеа " стартира да стопира публичните чешми в столицата. Оттогава се задържат високите температури, които заплашват да създадат 2017 година една от най-горещите, регистрирани в Италия.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР