Италианските сили за сигурност проведоха мащабна операция срещу калабрийската мафия

...
Италианските сили за сигурност проведоха мащабна операция срещу калабрийската мафия
Коментари Харесай

Калабрийската мафия на колене! 116 арестувани

Италианските сили за сигурност организираха огромна интервенция против калабрийската мафия „ Ндрангета “, при която бяха задържани 116 души, заяви „ Ла Република “.

При координирани акции на въоръжените сили са били ударени 23 мафиотски клана на „ Ндрангета “, която понастоящем се счита за най-могъщата италианска мафиотска организация.

Арестуваните са упрекнати в изнудване, измами, нелегално владеене на огнестрелни оръжия, както и други закононарушения. В интервенцията са взели участие близо 1000 карабинери, както и полицейски хеликоптери.

Акцията е извършена в южната италианска провинция Калабрия. Антимафиотите показват, че „ Ндрангета “ се е просмукала в обществения и частен бранш. Скорошни следствия демонстрираха, че мафиотите са проникнали и в законни стопански интервенции, в това число и в по-богати северни градове на Апенините.

От 2000 година насам се счита, че „ Ндрангета “ се е трансформирала в по-могъща конструкция от сицилианската и неаполитанската мафия. Мафиотската империя излезе и отвън рамките на Италия и Европа.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР