Италианските компании биха искали да нарасне тяхното присъствие в България.

...
Италианските компании биха искали да нарасне тяхното присъствие в България.
Коментари Харесай

Борисов и Конте: Скоро виновните за вноса на италиански боклук ще получат сурови наказания

Италианските компании биха желали да нарасне тяхното наличие в България. Искаме да подчертаваме върху образованието, развиването на човешкия капитал и ролята на България като значима линия, която разделя Балканите и Турция. уверени сме, че региона на защитата също имаме прелестни връзки. Това съобщи министър председателят на Италия Джузепе Конте по време на взаимно изказване с премиера Бойко Борисов.

"По никакъв метод не би трябвало да се позволяват незаконни транспорти на отпадъчни субстанции. Нашите страни желаят да живеят в чиста околна среда ", съобщи италианският министър председател.

"Двамата взехме решение да осигурим нужната съгласуваност на равнище изпълнителна и правосъдна власт и в къс период отговорните за незаконния импорт на боклуци от Италия да понесат своята отговорност. Това, че в Европа има принцип за свободен транспорт на артикули не значи, че някой може да заобикаля закона. Ще бъдем безкомпромисни ", добави Борисов.

Борисов увери, че Италия е значим сътрудник за България в Европейски Съюз и съдружник в НАТО.

"С премиера на Италия обсъдихме търговско-икономическото съдействие сред двете страни, както и опциите за увеличение на италианските вложения в България и за разширение на наличието на български артикули на италианския пазар. Италия има значима роля и в построяването на „ Балкански поток “ до границата със Сърбия. Разширяването на газопреносната мрежа на България способства за укрепването на енергийната сигурност на България и за диверсификация на енергийните направления ", сподели министър председателят.

Бойко Борисов увери, че сферата на енергетиката с Италия работим доста мощно.

"В сферата на защитата - употребяваме италианска техника. В индустрията сме на от ден на ден проценти растеж. По тематиката Берлински развой, Италия е водеща страна в него. Това, че на България и Македония бе дадена опция да са домакини, значи доста. Именно за това действаме доста интензивно за Коридор 8, който свързва Черно море и Истанбул ", съобщи министър председателят Бойко Борисов, че се надява Джузепе Конте да посети римските антични здания в България, с цел да се почувства като вкъщи си.

Друга тематика, която е значима и за двамата, е за израстването на Европа.

"Говорихме и за финансовата рамка. Потвърдих на моя другар Борисов, че Италия поддържа уговорката по довеждане докрай на процесите "Шенген " и за влизане в еврозоната. Като виждам какъв брой работа е свършило държавното управление, какъв брой работа е приключил Борисов, България е насочна точка за целия район. Тя е страна, която осъзнава своите функционалности в района. За това обръщаме голямо внимание на всички иницииативи. България е огромен съучастник и другар на Италия, значима основна фигура ", акцентира италианският министър председател.

Борисов добави, че България съставлява най-важната насочна точка за района и има решителна роля в процеса по разширението на Европейски Съюз.

"Страна ви осъзнава своята значима роля на Балканите и като граница на Европа с Турция. Италия удостоверява поддръжката си за България по отношение на влизането в "Шенген " и Еврозоната. Това уточни италианският министър председател Giuseppe Conte по време на взаимното ни изказване.

Двамата министър председатели си размениха тениски на националните тимове по футбол. За спомен от България Джузепе Конте получи и имитация от Триделния съд от Вълчитрънското богатство.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР