Италианските карабинери арестуваха в Кастелветрано, на остров Сицилия, Розалия, сестрата

...
Италианските карабинери арестуваха в Кастелветрано, на остров Сицилия, Розалия, сестрата
Коментари Харесай

Арестуваха сестрата на кръстника на сицилианската мафия

Италианските карабинери арестуваха в Кастелветрано, на остров Сицилия, Розалия, сестрата на боса от Коза ностра Матео Месина Денаро.

Срещу нея има обвинявания за връзки с мафията. Според следователите години наред дамата пособия на брат си да се крие от управляващите и управлявала за негова сметка фамилната каса. Медиите на Апенините оповестиха, че Розалия координирала и мрежата от „ пицини ”, или бележките, написани на ръка, позволявайки по този метод на мафиотския необут да поддържа връзките с хората си по време на незаконния си интервал.

Именно една от тези бележки, хванати в жилището на Розалия в Кастелветрано, се оказала решаваща за залавянето на боса на 16 януари. Тя била скрита в стол в къщата и била открита от карабинерите, до момента в който поставяли подслушвателни устройства в жилището. В известието се говорело за заболяването на Матео Месина Денаро.

Розалия, известна по-скоро с името Розета, е най-голямата от четирите му сестри и е майка на Лоренца Гутадауро, която в този момент е юрист на вуйчо си. Съпругът й – Филипо Гутадауро, е прекарал 14 години зад решетките за връзки с мафията и към момента е в пандиза.

Вторият наследник на Розалия –Франческо, е племенникът, определен от боса от клана от Трапани за продължение на ръководството. Той изтърпява 16-годишна присъда за връзки с мафията. Италианските управляващи сега обискират десетки жилища и здания в провинция Трапани по отношение на следствието, написа " 24 часа ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР