Италиански съд постанови, че съпругата на бившия евродепутат Пиер Антонио

...
Италиански съд постанови, че съпругата на бившия евродепутат Пиер Антонио
Коментари Харесай

Екстрадират съпругата на бивш евродепутат заради Катаргейт

Италиански съд постанови, че брачната половинка на някогашния евродепутат Пиер Антонио Панцери може да бъде екстрадирана в Белгия за покачване на обвинявания в корупционния скандал с Катар, съобщи „ Политико “.

Мария Долорес Колеони беше задържана в Италия по-рано този месец дружно с щерка си Силвия Панцери. Те са упрекнати в корупция, пране на пари и незаконно сдружаване. Мозъчният концерн на брачна половинка ѝ - " Fight impunity " - е измежду групите в центъра на така наречен скандал " Катаргейт ". Той беше задържан в Белгия и упрекнат в " политическа интервенция при членовете, работещи в Европейския парламент, в интерес на Катар и Мароко ".

Белгийските управляващи считат, че Колеони е била изцяло наясно с активността на брачна половинка си, гласи заповедта за арест, забелязана от „ Политико “. Всеки от членовете на фамилията отхвърля обвиняванията.

Прокурорите в Брюксел са поискали изгонването както на Колеони, по този начин и на щерка ѝ, чийто случай ще бъде прегледан от обособен правосъден състав във вторник. Адвокатите на Колеони, Анджело Де Рисо и Никола Коли, настояват, че изпращането на Колеони в Белгия, ще наруши човешките ѝ права.

Екипът на отбраната ѝ също по този начин твърди, че тя може да сътрудничи на проверяващите от Италия, като употребява закон, допускащ разпити от разстояние.

След петчасово съвещание съдиите в Бреша, покрай Милано, в последна сметка утвърдиха настояването на Белгия. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР