Италиански политически лидери призоваха да се вземат мерки срещу буйстващите

...
Италиански политически лидери призоваха да се вземат мерки срещу буйстващите
Коментари Харесай

Италиански политици призоваха за предприемане на действия срещу буйстващите футболни фенове

Италиански политически водачи приканиха да се вземат ограничения против буйстващите футболни почитатели след конфликти сред последователи на Рома и Наполи край автомагистрала в Тоскана, довели до краткотрайното затваряне на пътя от страна на управляващите, написа организация „ Ройтерс “.

„ Затворена автомагистрала, пътуващи жители на Италия бяха блокирани. Виновните би трябвало да платят за вредите от личните си джобове и в никакъв случай да не бъдат допускани до стадиона още веднъж “, съобщи министърът на превоза на страната Матео Салвини, водач на съдружната партия „ Лига “.
 Сблъсъци сред почитатели на Рома и Наполи провокираха запушване на основната автомагистрала в Италия Сблъсъци сред почитатели на Рома и Наполи провокираха запушване на основната автомагистрала в Италия
Ултраси на Наполи хвърляха камъни и димни бомби до бензиностанция в профил на пътя към преминаващи ентусиасти на Рома, които стопираха минивановете си, с цел да отвърнат на офанзивата. Сблъсъците сред младежи с качулки се разпространиха и в региона на бензиностанцията преди полицията да успее да възвърне реда. Фен на " вълците ", на който трябваше да бъде оказана лекарска помощ след конфликтите, по-късно бе задържан, а от полицията оповестиха, че ще употребяват видеозаписи, с цел да разпознават останалите обвинени.

Привържениците на Наполи пътували на север към Генуа за мача против Сампдория, а тези на Рома се придвижвали в същата посока на път за Милано, където предстоеше дуелът с Милан от Серия " А " в неделя. Италия има дългогодишна история на принуждение измежду футболните почитатели, а клубовете се затрудняват да управляват дейностите на ултрасите, които постоянно са упреквани във връзки с престъпни групировки.

Бъди част от " Домът на почитателите ”, играй и печели със Sportal.bg.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР