Италиански лекари за първи път в света успешно са трансплантирали

...
Италиански лекари за първи път в света успешно са трансплантирали
Коментари Харесай

За пръв път присадиха част от гръбнак

Италиански лекари за първи път в света сполучливо са трансплантирали част от гръбначен дирек, заяви БГНЕС като се базира на известия на болонския Институт по ортопедия " Рицоли ", представено от РИА " Новости ".

Екипът от лекарите, воден от Алесандро Гасбарини, при започване на септември е заменил четири прешлена на 77-годишен пациент, измъчен от хордом, тип израстък, който визира костната тъкан. " Пресъздадохме гръбначния дирек на пациента, непосредствен до естествената му форма. Това стана, като възстановихме идеалната анатомия с помощта на костна трансплантация със конструкция, идентична на тази, която трябваше да премахнем заради тумора ", споделя Гасбарини. Според него имплантирането на четири прешлена на пациент доближава учените до реализиране на цялостно обединение с гръбначния дирек на пациента. Според началника на отделението за гръбначна хирургия в болничното заведение в Болоня новаторската интервенция " усъвършенства навлизането на лъчевата терапия, която да вземем за пример е несъвместима с титановата протеза ".

За да спасят прешлените от по-рано умрял донор, експертите от " Рицоли " са анализирали съвместимостта им и в условия на цялостна яловост ги замразили при температура минус 80 градуса. Пациентът, претърпял интервенцията, към този момент се е възстановил и е изписан. Той останал в болничното заведение към месец. След две седмици постоперативни прегледи той е изместен в отделението по физиотерапия, където " е бил изправен на крайници и се е върнал към допустимо най-нормалния живот ", акцентира хирургът, представен от БГНЕС.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР