Италианската застрахователна група реализира успешно стратегическия си план, начертан преди

...
Италианската застрахователна група реализира успешно стратегическия си план, начертан преди
Коментари Харесай

Generali купи полска компания за управление на активи

Италианската застрахователна група осъществя сполучливо стратегическия си проект, начертан преди 2 години

Италианската застрахователна група Generali, която работи на полския осигурителен пазар от 1998 година, разгласи придобиването на локалната компания за ръководство на активи Union Investment TFI, под ръководства на която са 3,3 млрд евро. Италианците получават 100% от полската компания, чиито клиенти са нас 135 хиляди частни лица и 550 институционални вложители.
Детайли по договорката не са оповестени.
Придобиването е в съгласие с обединеното поделение Asset Management Holding (Германия). Така Generali съществено затвърди позицията си при ръководството на активи в Централна и Източна Европа. Припомняме, през 2017 година италианците осъществиха редица значими планове, измежду които нова тактика за ръководство на активите, усъвършенстване на разноските и метаморфоза на немския бизнес на Generali.
" Резултатите през днешния ден акцентират настоящата позитивна наклонност във финансовата активност на групата, както и успеваемостта на нашия стратегически проект, с присъщата ни дисциплинираност и ясна посока. Продължаваме да развиваме нашия бизнес и да го трансформираме в полезност, за което, от една страна, свидетелства растежът на наградите, постоянният приток на чист капитал от животозастраховането, и растящият размер на активите под ръководство, а въпреки това, подобряването на комбинирания коефициент и рентабилността на новия бизнес в бранша на животозастраховането ", уточни финансовият шеф на групата Луиджи Лубелли. Той предвижда, че настоящата година ще приключи в светлината на сполучливата реализация на стратегическия проект, начертан от мениджмънта.
Източник: insmarket.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР