Италианската прокуратура е предупредила словашките власти за "опасно" проникване на

...
Италианската прокуратура е предупредила словашките власти за "опасно" проникване на
Коментари Харесай

Италия предупредила Словакия за проникване на мафиотска организация

Италианската прокуратура е предизвестила словашките управляващи за "опасно " навлизане на авторитетна италианска мафиотска организация още преди убийството на словашки проверяващ публицист, съобщи през днешния ден върховен антимафиот, представен от Асошиейтед прес.

"Ние предупредихме управляващите в Братислава, само че за жалост те не ни послушаха " за проникването на Ндрангетата /калабрийската мафия - бел.ред./ в Словакия, сподели Франко Роберти, който до неотдавна беше народен прокурор за битка с мафията в Италия.

Словашката полиция обискира през вчерашния ден жилища, свързани с хипотетични членове на мафиотската организация. При акциите, извършени по отношение на убийството на журналиста Ян Куциак и приятелката му Мартина Кушнирова, бяха задържани седмина обвинени.

Последният, незавършен материал, по който е работил Куциак, е бил за дейностите на Ндрангетата в Словакия. Журналистът и приятелката му бяха открити убити в дома им предходната седмица.
Роберти сподели, че Ндрангетата може да е умъртвила Куциак, тъй като "не е имало различен метод да запуши устата " на журналиста.

Според него "корумпираността " на локалните представители на властта играе огромна роля за дейностите на Ндрангетата в чужбина.

За през днешния ден в Словакия бяха планувани 25 шествия в памет на убитата двойка, в това число в столицата Братислава.

Други възпоменателни събирания са плануван в над 20 града в чужбина, в това число в Лондон, Париж и Брюксел.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР