Италианската полиция разби мрежа за фалшифициране на едно от най-прочутите

...
Италианската полиция разби мрежа за фалшифициране на едно от най-прочутите
Коментари Харесай

България се оказа в основата на крупна международна измама с вино за хиляди евро

Италианската полиция разруши мрежа за подправяне на едно от най-прочутите италиански виновност в света. Етикетите и каси са идвали от България, съобщи в., цитирайки Ройтерс.

Фалшифицираното фамозно италианско вино Богери Сасикая е считано за едно от най-изисканите в света и се продавано по стотици евро бутилката. Виното, което е алено, се създава от регион по крайбрежието на Тоскана и едно от най-прочутите италиански виновност от появяването му на пазара през 70-те години на предишния век.

Агенти на Финансовата армия на Италия споделиха, че мрежата за подправяне на виното е бутилирала по-нискокачествено вино от Сицилия в склад край Милано, като усърдно са били бил възпроизведени етикетът и опаковките на истинското вино. Възпроизведените етикети и каси са идвали от България.

"Бутилките и опаковките са били съвършено идентични с оригиналите ", сподели Дарио Сопранцети, полковник от Финансовата армия.

Двама мъже, татко и наследник, са сложени под домакински арест, а други 11 са разследвани след интервенцията на финансовата полиция, почнала предходната година, когато каса с подправеното вино изпаднала от камион и била открита край пътя.

В хода на следствието са прехванати телефонни диалози, от които ставало ясно, че фалшификаторите подготвяли 1000 каси с вино, които биха могли да се продадат всяка една за 1800-2400 евро. Касите били подготвяни за Южна Корея.

От прехванатите диалози ставало ясно, че те щели да бъдат продадени за към 500 евро броя, т.е. към 70 % от цената на оригинала, съобщи Сопранцети.

Групата произвеждала по 700 каси на месец, като печелела към 400 000 евро, само че не е ясно от кой момент се е занимавала с това.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР