Италианската полиция осуети потенциална незаконна продажба от аукционна къща във

...
Италианската полиция осуети потенциална незаконна продажба от аукционна къща във
Коментари Харесай

Италия осуети незаконна продажба на картина на Артемизия Джентилески


Италианската полиция осуети евентуална противозаконна продажба от аукционна къща във Виена на картина, рисувана от бароковата художничка Артемизия Джентилески (1593 - 1656), оповестява Българска телеграфна агенция.
                    
Търговците показали творбата като дело на възпитаник на Джентилески, а не на самата художничка, с цел да получат подправено позволение за експорт от италианските управляващи.

Артемизия Джентилески съумява да реализиране триумф като жена художник в доминирания от мъже свят на изкуството в интервала, когато  твори. Тя също по този начин е знак на смелите представителки на нежния пол, откакто свидетелства против мъж, който я е изнасилил, до момента в който е тийнейджърка.

" Картината беше на ръба да бъде продадена на търг ", съобщи подполковник Алфио Гулота пред италианската държавна телевизия в Бари, Италия, където върнатият шедьовър " Римска щедрост " беше показан пред публицисти.

Криминалното следствие е в ранен стадий, оповестиха управляващите. Проследяване на интереса към творбата е почнало през 2020 г. 

Произведението на изкуството се прави оценка минимум на два милиона евро. То е било нарисувано по поръчка на аристократ от Пулия в средата на 17-и век.

Италианските управляващи подозират, че медиаторите, употребявайки съизвършител в Тоскана, са имали за цел да продадат картината в чужбина и съзнателно са пропуснали да дават историческа документи за същинския генезис на творбата.

Специализираният отряд за отбрана на културните полезности на карабинерите включва полицейски чиновници, които постоянно преглеждат каталози за търгове и онлайн продажби в търсене на произведения на изкуството или антики, които или са били откраднати, или има заплаха да бъдат нелегално изнесени от Италия.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР