Италианската модна компания Armani беше заподозряна в трудова експлоатация и

...
Италианската модна компания Armani беше заподозряна в трудова експлоатация и
Коментари Харесай

Съд нареди проверка на модна къща Armani по подозрение за трудова експлоатация

Италианската фешън компания Armani беше обвинена в трудова употреба и наемане на незаконни мигранти, заяви организация ANSA. Миланският съд подреди административно-съдебена инспекция на сдружението Giorgio Armani Operations, следено от Giorgio Armani S.p. А., по данни за трудова употреба в производството на чанти, кожени произведения и аксесоари на марката.

Това решение е взето след ревизия с присъединяване на звеното на карабинерите, което управлява предприятия и работни места. Именно по време на тази ревизия чиновниците на реда са разкрили доказателства за хипотетична употреба на задгранични служащи, основно от Китай, в противозаконни секрети заводи. Прокурорите настояват, че не става дума за изолиран случай, а за система на произвеждане от най-малко седем години, която стартира от 2017 година

Карабинерите допускат, че сходна система е основана посредством търгове и наемане на незаконна работна ръка. По време на следствието е открито също, че служащите са работили по 14 часа против 2-3 евро на час. Освен това фабриката не е спазвала стандартите за здраве и сигурност и компанията не е подхванала ограничения за премахване на казуса. Ръководството на марката не разяснява случая.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР