Италианската марка Maserati представи новия суперавтомобил, наречен MC20. Производството на

...
Италианската марка Maserati представи новия суперавтомобил, наречен MC20. Производството на
Коментари Харесай

Maserati представи новия си суперавтомобил

Италианската марка Maserati показа новия суперавтомобил, наименуван MC20. Производството на автомобила ще стартира в края на 2020 година в завода в Модена (Италия). Според профилираното издание Motor1 цените на спортната машина стартират от 210 000 $. Продажбите на новия артикул ще стартират през идната година. В самата компания автомобилът се нарежда като правоприемник на спортния автомобил MC12.

Новият модел ще се предлага във версии на купе и роудстър. Машината е с дължина 4669 мм, ширина 1965 мм и височина 1221 мм. Междуосието е 2700 милиметра. Автомобилът получи монокок от въглеродни нишки, двойни носачи с регулируеми амортисьори и отварящи се нагоре порти вид " пеперуда ".
 Снимка 495554
Източник:

Суперавтомобилът е оборудван с солидни въздухозаборници, LED оптика и маркова радиаторна решетка, както и спортна изпускателна система с две тръби и огромен карбонов дифузьор. Таблото е оборудван с два 10,25-инчови екрана и дигитален панл за ръководство. Водамчът има достъп до най-новата версия на информационно-развлекателния комплекс MIA на платформата Android.

Новият модел MC20 е оборудван с 3.0-литров V6 мотор с два турбокомпресора. Самата компания назовава този силов елемент Nettuno и е лична разработка на Maserati. Мощността на мотора е 630 к.с. и има 730 Нм въртящ миг. Моторът работи взаимно с осемстепенен " автоматик " с два съединителя.
 Снимка 495553
Източник:

Ускорението до 100 км в час лишава на MC20само 2,9 секунди. Суперавтомобилът може да вдигне от 0 до 200 км / ч за 8,8 секунди. Максималната скорост е лимитирана до 325 км в час. Превозното средство тежи по-малко от 1500 кг. Коефициентът на противодействие е по-малък от 0,38.

Суперавтомобилът ще получи и електрическа трансформация. За тази версия на новия модел сега е известно единствено, че тя отстъпва на бензиновата трансформация по скорост (до 310 км в час). В същото време " зеленият " състезателен автомобил форсира до 100 км/ч единствено за 2,8 секунди, а до 200 км/ч за 8,4 секунди. По неофициални данни самостоятелният пробег на електрическото транспортното средство ще надвиши 350 километра с едно зареждане.

Очаква се в бъдеще колата да има и хибридна трансформация. Всички механически детайлности за нея към момента се пазят в загадка. Разбира се, тази версия на MC20 ще бъде по-тежка от стандартната версия с мотор с вътрешно горене.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР