Италианската кухня е много популярна в София и това не

...
Италианската кухня е много популярна в София и това не
Коментари Харесай

8 места в София, където да хапнете най-вкусната италианска храна

Италианската кухня е доста известна в София и това не е изненадващо, защото предлага благосъстояние от аромати и усети, които могат да задоволят всеки усет. Със своята изящност и елементарност, италианската кухня има неповторим подарък да ви придвижи в едно мигновение в уютните улици на Рим, измежду аромата на свежи билки и кафе. Това е кухнята, която допира сетивата ви, пробужда насладата и търсенето на удоволствията.

За да се насладите на италианската кухня в София, не е нужно да посетите Италия. Ресторантите в София оферират неповторими италиански усети и аромати, които ще ви транспортират в Италия от масата в ресторанта.

Briciole - ул. Ангел Кънчев №11

В бристо Briciole ще открием в действителност сладкия живот - La Dolce Vita! Защото с изключение на чудесната атмосфера, ще бъдем изкушени от неподражаемия усет на италианската кухня от експертният шеф-готвач Мирко от Торино. Ще се насладим на свежи салати, разнородни специалитети и прясна паста, приготвени с грижа и пристрастеност. Но същинските звезди в менюто са пица " Романа " и невероятното джелато.

Da Massimo Bottega e Gastronomia - кв. Бояна, ул. „ Александър Пушкин “ №106

Ресторантът " Да Масимо " се грижи да ни придвижи на дребен кулинарен курорт в Италия, където може да се потопим във вълшебството на италианската храна, заложена в домашните и обичайни предписания от Умбрия и Тоскана. През летните месеци имаме опцията да се насладим на нашите усети и навън, в приятна и релаксираща конюнктура.

La Bottega Monte - бул. " Черни връх " №191

В ресторант La Bottega Monte е мястото, където се срещат класическата и актуалната италианска кухня. Концепцията на ресторанта е, че италианската храна би трябвало да бъде почтена и достоверна, само че и в същото време да бъде препоръчана с модерните трендове и техники на кулинарния свят.

Всеки залък е добре обмислен и деликатно подготвен, с цел да ни предложи незабравимо и неповторимо гурме преживяване.

La Bicicletta Trattoria - бул. " Александър Дондуков " №18

La Bicicletta Trattoria е основана с доста обич през лятото на 2019 година. Шеф Чанко Чанев, с години опит и пристрастеност към готвенето, е събрал и усъвършенствал най-автентичните предписания от италианската кухня. В менюто ще откриете многообразие от ястия, приготвени със свежи и висококачествени съставки. От паста и ризото до морски блага и ароматни месни ястия, всеки залък е плод на деликатен асортимент и майсторско осъществяване.

Da Mamma Carla & Fabio - ул. „ Дякон Игнатий “ 19

Когато посетите Да Масимо и Фабио, ще се придвижите в дребните улички на Италия, където времето стопира, а храната е изкуство. В ресторанта отдават огромно значение на качеството на продуктите. Винаги са подготвени да ви посрещнат с отворени ръце и сърце и подготвени да ви срещнат с ароматите и усетите на Италия. Цените им са много високи, само че места съвсем в никакъв случай няма, тъй че очевидно формулата работи.
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР