Италианската армия беше изпратена днес в Мондрагоне, за да гарантира,

...
Италианската армия беше изпратена днес в Мондрагоне, за да гарантира,
Коментари Харесай

Огнище на коронавирус сред българи в Италия, наложи се намеса на армията

Италианската войска беше изпратена през днешния ден в Мондрагоне, с цел да подсигурява, че няма да се нарушава карантината в регион в града, блокиран поради огнище на ковид, съобщи Франс прес.

В обособената по този начин наречена алена зона, обхващаща няколко блока, към този момент има 49 случая на болест, множеството от които измежду български жители. Червената зона беше основана в понеделник. В нея живеят близо 700 души, множеството от които български сезонни служащи с неуредени документи.

Днес сутринта група от жители на блоковете в зоната обаче я напуснаха за протестен поход из града. Те бяха няколко десетки, съгласно фрагменти излъчени по италианската телевизия. Полицията се намеси, с цел да ги накара да се върнат. Нямаше принуждение, само че имаше моменти на напрежение и регионалният шеф на Кампания, където е Мондрагоне, Винченцо де Лука разгласи, че е извикал армията, с цел да оказва помощ за изолирането на алената зона.

Огнище на ковид измежду българи в италианския град Мондрагоне в провинция Казерта в региона Кампания, поражда напрежение, разказва случая италианският в. " Джорнале ".

Положителни проби за ковид са дали към този момент 49 души, като като се изключи трима италианци, останалите са все българи. Първият случай е бил регистриран предходната седмица при българка, родила в болничното заведение Сеса Аурунка. Вторият случай бил регистиран отново тогава у неин съотечественик. Двата позитивни случая накараха управляващите да стартират всеобщо тестване и да изолират пет блока в жилищен квартал на града. Така под карантина се оказаха 700 души.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР