Италианска полиция конфискува активи на стойност над 1 милиард и

...
Италианска полиция конфискува активи на стойност над 1 милиард и
Коментари Харесай

Италия конфискува активи за 1 500 000 евро на мафията

Италианска полиция конфискува активи на стойност над 1 милиард и 5 милиона евро на мафията. Операцията е определяна като една от най-мащабните против незаконния свят на Апенините. Иззети са курортно населено място, голф клубове и ветроходни кораби.


Ударът беше против наследниците на починалия Кармело Пати, който дълги години беше измежду най-влиятелните хора в Коза Ностра. Започнал бизнеса като махленски продавач на платове, само че ориста го издигнала до върха.

Освен голямото въздействие в Сицилия, през годините Кармело Пати съумя да построи и туристическа империя. Притежаваше хотели, голф клубове, кораби и яхти.

Пати беше считан за един от най-доверените хора на неуловимия кръстник на сицилианската мафия Матео Денаро, който се укрива от 25 години. Операцията против наследниците на Кармело Пати може да разкрие следите на търсения необут.
ДЖУЗЕПЕ ГОВЕРНАЛЕ, проверяващ служител на реда: Когато става въпрос за укриване на налози за милиони, а счетоводителят на тези компании, в действителност е тъстът на Матео Денаро, то тогава става ясна цялата система и връзките с мафията.
Известна е една фотография на Матео Денаро - от 90-е години. Чрез компютърна стратегия за състаряване, антимафиотите се пробват да изградят актуалния му облик. Предполага се, че Денаро живее в разкош и като актуален Казанова.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР