Италианката Лиза Витоци спечели индивидуалната дисциплина на 15 километра за

...
Италианката Лиза Витоци спечели индивидуалната дисциплина на 15 километра за
Коментари Харесай

Лиза Витоци със златото в индивидуалната дисциплина на 15 км на световното първенство по биатлон

Италианката Лиза Витоци завоюва самостоятелната дисциплинираност на 15 километра за дами на международното състезание по биатлон в чешкия зимен център Нове Место.

29-годишната Витоци направи доста мощно съревнование, повали всичките 20 цели и измина трасето за 40:02.9 минути. За нея това е първа купа в тази дисциплинираност след бронза в Оберхоф 2023 и среброто в Йостерсунд 2019, както и втори орден от шампионата в Нове Место след второто място в преследването на 10 км.

Италианката печели първо златно самостоятелно отличие от международното състезание в кариерата си, само че е шампионка и с щафетата на 4 по 6 км за дами от Оберхоф 2023.

" Изпитвам всички страсти на света, неописуемо е. Това е първи златен орден за мен. Цялата работа, която съм направила, се отплати в най-подходящото време. Миналата година в Оберхоф изгубих златото поради неточност в последната пукотевица и в този момент си помислих, че не желая да се случи още веднъж ", сподели шампионката.

Втора се подреди германката Янина Хетих-Валц също с чиста пукотевица и закъснение от 20.5 секунди. Така тя донесе първо отличие за страната си от международен шампионат.

Носителката на Големия бистър глобус за предишния сезон Жулия Симон (Франция) остана трета. Тя изглеждаше, че ще вземе четвърта поредна купа от Нове Место, само че пропусна една цел на последната пукотевица и финишира на 29.6 секунди след Витоци. Симон стана шампионка в спринта, в преследването и със смесената щафета на Франция в Нове Место.

Още две германки финишира в първите пет - Селина Гротиан и Ванеса Фойгт.

Защитаващата купата си Хана Йоберг (Швеция) се подреди на 17-а позиция с три наказателни минути и пасив от 3:12.8.

От българките с най-предно класиране е Валентина Димитрова - 34-а с две пропуснати цели и на 4:54.2 минути закъснение. Лора Христова е 44-а с четири неточности и на 5:34.9 минути, а Мария Здравкова приключи 70-а с три наказателни минути и пасив от 7:52.4 минути.

Световното състезание в Нове Место продължава на следващия ден с самостоятелната дисциплинираност на 20 км за мъже.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР