Италианката Доротеа Вирер спечели индивидуалната дисциплина на 15 километра от

...
Италианката Доротеа Вирер спечели индивидуалната дисциплина на 15 километра от
Коментари Харесай

Италианка печели старта на 15 километра биатлон в Руполдинг

Италианката Доротеа Вирер завоюва самостоятелната дисциплинираност на 15 километра от Световната купа по биатлон в немския зимен център Руполдинг. 27-годишната Вирер повали всичките 20 цели и измина трасето за 41.29.0 минути. Италианката реализира първа победа за сезона и общо четвърта в  кариерата си. Втора  на 12.7 секунди с една неточност в стрелбата финишира Кайса Мекерейнен (Финландия). Канадката Розана Кроуфорд записа първи подиум в кариерата си, откакто се подреди трета. Тя беше безпогрешна в стрелбата и остана на 21.2 секунди след победителката.
Носителката на Световната купа и петкратна международна шампионка от 2017 година Лаура Далмайер (Германия) се провали пред родна аудитория. Тя записа най-слабия си резултат в старт за Световната купа, откакто финишира 48-а с четири пропуща и пасив от 3:58.8 минути.
От българките с най-предно класиране е Емилия Йорданова, която се подреди 49-а с две неточности и закъснение от 4:04.3 минути.
Даниела Кадева е 90-а с четири пропуснати цели и пасив от 7:20.2 минути, а Десислава Стоянова остана 98-а от 99 приключили със седем пропуща в стрелбата и на 9:40.3 минути след победителката.
В класирането за Световната купа след 11 старта отпред е Анастасия Кузмина (Словакия) с 454 точки. Днес тя приключи девета с три неточности и закъснение от 1:32.3 минути. Втора е Кайса Мекерейнен с 429 точки, а на трето място се изкачи Доротеа Вирер с 378 точки.
Носителка на дребната международна купа в самостоятелната дисциплинираност стана Надежда Скардино (Беларус)  с 96 точки от два старта.
Световната купа в Руполдинг продължава на следващия ден с щафетата на 4 по 7.5 км за мъже.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР