Италианецът Яник Синер направи успешен старт на защитата на титлата

...
Италианецът Яник Синер направи успешен старт на защитата на титлата
Коментари Харесай

Синер тръгна с победа на Sofia Open

Италианецът Яник Синер направи сполучлив старт на отбраната на купата си на Sofia Open с награден фонд 481270 евро.

Поставеният под номер 1 Синер се класира за четвъртфиналите след триумф над квалификанта Егор Герасимов от Беларус с 6:2, 7:6(3) за 101 минути и записа шеста поредна победа в зала "Арена Армеец ", откакто през предишния сезон заслужи купата при дебютното си присъединяване в българската столица.

20-годишният италианец отрази три брейкбола в първия гейм, след което направи серия от 11 следващи точки, с цел да дръпне с 3:0. Той имаше известни компликации при подаването си в седмия гейм, който измъкна от 15:40, а по-късно още веднъж проби, с цел да вземе първия сет.

Във втората част Герасимов доста стабилизира играта си и даже стигна до брейк за 5:4 и сервираше за равнене на резултата, само че Синер беше стабилен в идващия гейм и направи 5:5. Последва тайбрек, в който първенецът доминираше и победи със 7:3 точки.

"Много съм благополучен и разчувствуван, че още веднъж съм тук. През предходната година получих доста обич от почитателите и скърбя, че през тази година няма аудитория. Доволен съм и от първия ми мач през днешния ден. В първия сет играх добре, ретурите ми вървяха и бях стабилен на сервис. Във втория сет беше по-оспорвано. Допуснах пробив за 4:5 и се веселя, че съумях да го върна незабавно. След това играх добре в тайбрека. Като цяло няколко точки направиха разликата във втората част ", разяснява Синер.

Той ще играе на следващия ден на четвъртфиналите против австралиеца Джеймс Дъкуърт.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР