Италианецът Яник Синер и Даниил Медведев ще се срещнат в

...
Италианецът Яник Синер и Даниил Медведев ще се срещнат в
Коментари Харесай

Световният №1 в тениса се сбогува с шансовете си за втори пореден трофей в САЩ и ще даде първото място отново на Джокович

 Efbet Article Horizontal 1180X300
Италианецът Яник Синер и Даниил Медведев ще се срещнат в мач за купата на тенис шампионата в Маями от сериите " Мастърс 1000. Синер, който е под номер 11 в международната класация на АТП, се наложи над международния номер 1 и миналогодишен победител Карлос Алкарас с 6:7 (4), 6:4, 6:2.

Двамата изиграха нов страховит дуел след полуфинала в Индиън Уелс, само че този път триумфът бе за италианеца. По този метод южнотиролеца лиши испанеца от опцията да се трансформира в най-младия играч реализирал " Слънчев дубъл " и сигурно можем да кажем, че конкуренцията във Флорида ще има своя нов първенец. След това проваляне Алкарас ще загуби лидерската си позиция в международния тенис, като №1 от понеделник още веднъж ще стане Новак Джокович.

Двамата тенисисти предложиха същинско представление, като първият сет може би сподели най-хубавия тенис от началото на годината. Италианецът завоюва и необикновено разиграване от 24 удара, с помощта на минаващ удар от деми воле. В последна сметка оначе ибериецът завоюва първата част след по-хладнокръвна игра в тайбрека. Във втората Алкарас контузи пръст на ръката си при падение, а Яник Синер се възползва от по-слабата пъргавина на съперрика си, с цел да донимира до края на срещата.   

Даниил Медведев пък се класира за своя пети следващ край и първи в Маями. Московчанинът надви над сънародника си Карен Хачанов с 7:6 (5), 3:6, 6:3 и ще се бори за четвърта купа през 2023 година. Медведев завоюва купите в Доха, Ротердам и Дубай, а по-късно загуби финала в Индиън Уелс от Карлос Алкарас.

 

Още спортни вести вижте във видеото:

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР