Италианецът Лука Нарди, който влезе в основната схема на тенис

...
Италианецът Лука Нарди, който влезе в основната схема на тенис
Коментари Харесай

Джокович е аут от Индиън Уелс след загуба от 123-ия в света Лука Нарди

Италианецът Лука Нарди, който влезе в главната скица на тенис шампионата от сериите Мастърс 1000 в Индиън Уелс като благополучен губещ реализира най-голямата победа в кариерата си.

20-годишният Нарди победи международния номер 1 Новак Джокович с 6:4, 3:6, 6:3. Заемайки 123 позиция в класацията на ATP, той е най-ниско класираният състезател, побеждавал Джокович на равнище ATP Мастърс 1000 или Голям шлем. Италианецът е и четвъртият най-ниско класиран състезател, който е победил настоящ номер 1 в света на Мастърс 1000.

„ Мисля, че преди довечера никой не ме познаваше. Надявам се, че публиката се наслаждения на мача ", сподели Нарди, откакто реализира едвам петия си триумф в мач на равнище турне.

Той записа първата си победа в Топ 50, като победи Джан Джижен във втория кръг, и сподели най-хубавото от себе си в първия и третия сет, с цел да изхвърли Джокович в първото му присъединяване в Индиън Уелс от 2019 година насам.

„ Не знам по какъв начин овладях нервите си. Мисля, че това е знамение, тъй като аз съм едно 20-годишно момче, отвън Топ 100 света и удрям Новак. Това е полуда “, сподели още щастливият италианец.

Нарди подпечата успеха си с шестия си ас в мача, спирайки петкратния първенец в преследването му за рекордна шеста купа в Индиън Уелс.

What dreams are made of

Lucky loser knocks out World No.1 Novak Djokovic 6-4 3-6 6-3, to reach the Indian Wells round of 16.
|
— ATP Tour (@atptour)

Италианецът ще продължи мечтаната си серия с мач против американеца Томи Пол в сряда.

Джокович претърпя първата си загуба от състезател отвън топ 50 на класацията на ATP след провалянето от номер 109 Таро Даниел през 2018 година, също в Индиън Уелс. Последните две провали на Джокович пристигнаха от млади италианци. Преди да загуби от Нарди, Ноле бе надигран от 22-годишния Яник Синер на полуфиналите на Australian Open.

„ Със сигурност виждам по какъв начин Яник печели всички мачове “, сподели Нарди, запитан дали черпи ентусиазъм от своя съотечественик.

„ Със сигурност това е нещо, което ме тласна да бъда по-добър. Не чаках да печеля през днешния ден, само че постоянно се пробвам да давам най-хубавото от себе си на тренировки и това се случи и в действителност съм благополучен “, съобщи италианецът след най-големия триумф в кариерата си.

Нарди ще направи дебют в Топ 100 тази седмица, и ще заеме номер 96 в ранглистата.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР