Италианецът Джанроленцо Бленджини е почти сигурният нов селекционер на мъжкия

...
Италианецът Джанроленцо Бленджини е почти сигурният нов селекционер на мъжкия
Коментари Харесай

Италиенанец поема волейболните национали

Италианецът Джанроленцо Бленджини е съвсем сигурният нов селекционер на мъжкия народен тим по волейбол. Това стана ясно след Управителния съвет на родната федерация, който се състоя през днешния ден.

Освен на Бленджини бяха прегледани и кандидатурите на досегашния селекционер Пламен Константинов, който имаше контракт за 1+1 години, както и на някогашния подобен Мартин Стоев. Италианският претендент получи най-вече гласове, с което членовете на УС оторизираха президента на федерацията Любомир Ганев да стартира договаряния с него.

В момента Джанлоренцо Бленджини е треньор на Кучине Лубе Чивитанова, където играе и българският национал Александър Николов.

Бленджини е роден на 29 декември 1971 година в Торино. С Чивитанова той става три пъти първенец на Италия (2017, 2021 и 2022), една Купа на Италия (2017). Като селекционер на националния тим на Италия той печели сребърните медали на Олимпийските игри в Рио де Жанейро през 2016, както и бронзовите медали на Европейското състезание в България година по-рано.  

" Избрахме Джанлоренцо Бленджини да изведем до финални договаряния и да подпишем контракта. Целогодишен ангажимент. Почти единомислещо бе избра, с доста огромно преимущество. Той няма да работи повече с клуб, откакто изтече контракта му с Лубе през май. Ангажиментите му ще са напълно за българския народен тим. Още нямаме контракт, само че скоро ще бъде реалност ”, съобщи президентът на БФ Волейбол Любо Ганев. Той посочи, че договорът на Бленджини с федерацията би трябвало да бъде до 2026 година.

" Нашите диалози с него след приключването на контракта му с италианския клуб е той да продължи да работи единствено за българската федерация и за националния тим, тъй че подобен вид наказателна клауза няма да се заплаща ", сподели Давид Давидов, който е вицепрезидент на федерация. Той счита, че привличането на подобен експерт ще помогне на федерацията да откри нови сътрудници, които да обезпечат повече средства.

Давидов сподели, че договорът на Бленджини ще бъде за 3+2 години, като продължението му ще бъде задействано при постигането на дефинира цели през 2025 и 2026.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР