ISW призна, че украинските бойци забоксуваха край Роботино, а Ню

...
ISW призна, че украинските бойци забоксуваха край Роботино, а Ню
Коментари Харесай

Синът на Пригожин връща „Вагнер“ в Украйна, а Моравецки заговори за съюз на Германия с Русия

ISW призна, че украинските бойци забоксуваха край Роботино, а „ Ню Йорк Таймс “ оповестява, че съветското знаме в Африка се трансформира в знак против колонзаторите

Синът на починалия съветски олигарх Евгений Пригожин - Павел Пригожин направи доста значимо изказване, в което разгласи, че ще върне бойците от ЧВК „ Вагнер “ в зоната на специфичната военна интервенция, оповестява формалното издание на военната компания в Телеграм.

„ Поех командването на ЧВК „ Вагнер “ и доста скоро бойците ни ще се върнат в зоната на СВО и ще продължат да унищожават нацистите! Няма кой с изключение на мен да продължи делото на татко ми. Няма повече време за горест и тъга, само че отговорните за гибелта на татко ми ще бъдат осъдени! В моя канал разгласих всички аргументирани доказателства. Заповядайте, имам какво да ви покажа... ", написа Павел Пригожин в своя телеграм канал – T.me/prigozhin.

Засега Антон Елизаров, който бе посочен след гибелта на Евгений Пригожин за негов правоприемник в ЧВК „ Вагнер “ се въздържа от коментар. Вероятно е решил да отстъпи лидерската си позиция на Павел Пригожин.

Настоящият началник на вчастната военна компания обаче разгласява в своя телеграм канал видеоклип с последното изказване на някогашния консултант на президента Володимир Зеленски – Алексей Арестович, в което приказва за възобновление на Съюз на съветските социалистически републики. 

„ Ако Русия и Украйна се обединят, ще управляваме целият свят “, съобщи някогашният консултант на Зеленски, а Елизаров го назова гадина, който доста бързо се е завъртял на 180 градуса и разяснява, че на такива същества не трябва да се има вяра. 

Настоящият началник на ЧВК „ Вагнер “ проучва и думите на послкия президент Матеуш Моравецки, който посъветва Володимир Зеленски да не има вяра на Германия, тъй като се стремяла към съюз с Русия. Вече никой не е на негова страна и когато шуто свърши, президентът на Украйна ще се трансформира в изкупителна жертва, написа в Телеграм Елизаров. 

Преди минути пък украинската осведомителна организация УНiАН популяризира последния отчет на американския Институт за проучване на войната (ISW), в който се твърди, че позициите на юг от Роботино, за коието до скоро се твърдеше, че са завладяни от украинските бойци и по този метод те създали пробив в съветската отбранителна линия, са ничии. 

„ Ситуацията на юг от Работино е нестабилна, тактически комплицирана и динамична, защото значими полеви укрепления се сменят няколко пъти собствеността “, пишат американските аналитици в отчета си. 

Наскоро и роденият в украинския град Суми боен анализатор Юрий Подоляка, беше коментирал, че точно там е първата отбранителна линия, до която Въоръжените сили на Украйна към момента не могат да доближат. 

От ISW обаче оповестиха през днешния ден, че е спряло нашествието на руснаците по фронтовата линия Купянск-Сватово-Кременная.

УНiАН популяризира и инфорамция от американския вестник „ Ню Йорк Таймс “, който оповестява, че съветското знаме в Африка се вее все по-често и то се е трансформирал в знак на съпротивата против западните колонизатори. 

Изданието обаче показва, че редица западни дипломати са уверени в това, че тези процеси се финансират от съветското държавно управление, а по какъв начин става това, като режимът на Путин е под наказания и множеството анализатори пророкуваха неминуем банкрут, остава мистерия. 

УНiАН напомня, че в края на юли в Нигер бе осъществен държавен прелом. Анализаторите считат, че това ще разреши на Русия да разшири въздействието си както в страната, по този начин и в целия район. Френските медии писаха, че управляващите са открили контакти с съветската частна група „ Вагнер “, чиито бойци се намират и в прилежащо Мали.

Заради преврата в Нигер Франция се лиши от евтиния уран. Една от аргументите за това бяха диктаторът от Кремъл и Евгенеий Пригожин, който бе именуван готвачът на Путин.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР