Историята с избора на новия министър-председател на Великобритания претърпя рязък

...
Историята с избора на новия министър-председател на Великобритания претърпя рязък
Коментари Харесай

Великобритания ще стане по-опасна при Сунак

Историята с избора на новия министър-председател на Англия претърпя внезапен поврат. Неочаквано даже за самия него Борис Джонсън отхвърли да се бие. Правителството ще бъде управлявано от 42-годишния финансист Риши Сунак, т.е. Англия ще получи първия " небял " министър председател, освен това индус. От позиция на ползите на Русия това не е най-успешният претендент.

„ За страдание стигнах до заключението, че просто не би било вярно. “ С тези думи най-амбициозният английски министър-председател след “Желязната лейди ” изясни за какво се отхвърля от битката за власт, която като че ли още веднъж беше заплувала в ръцете му.

По-малко от ден преди този момент известие Борис Джонсън небрежно се завърна в Лондон от отмора в Доминиканската република. По това време към този момент беше известно, че той има най-голям рейтинг измежду хипотетичните претенденти за управлението на Консервативната партия, което той призна напълно неотдавна. А скоро стана ясно, че някогашният министър председател има и 100 " подписа " от депутатите в Камарата на общините, нужни за номинацията, по-точно даже 102.

Единственото нещо, което му пречеше, беше съмнителността на това завръщане от етична позиция, защото Джонсън напусна Даунинг Стрийт позорно единствено преди месец и половина, а фактът, че наследницата му Лиз Тръс стана още по-опозорена не анулира предходните искания против него.

Но Джонсън не е от тези, чиито упоритости са осуетявани от етиката. Всъщност всички последни кавги с негово присъединяване приказват за това - от организирането на празненства под карантина до игнорирането на " половите агресори " в личната му среда.

И внезапно отнякъде се появи думата „ неправилно “, след което този твърдоглав, кипящ, неуморен човек хвърли „ бяло знаме “, което доста изненада всички.

Известно е, че след бързо завръщане Джонсън е имал среща с някогашния си сътрудник и сегашен зложелател - Риши Сунак. При Джонсън той служи като канцлер на хазната, т.е. министър на финансите, само че ангажимента, че в английската система на власт това е четвъртият човек, когато първият е кралят, вторият е министър-председателят, а третият е лорд-канцлерът (министър на правосъдието).

Доброволната оставка на Сунак на фона на абсурда с издевателството в обкръжението на Джонсън докара до там, че министър председателят беше заставен да се отдръпна, макар че той изрично не искаше.

Очевидно Джонсън е предложил на Сунак някогашната позиция, както и отстъпки във връзка с икономическата политика (според писмото за оставка на Сунак тя е била главната причина за спора им, а тормозът е бил последната капка). Очевидно някогашният основен счетоводител е отказал, което означаве продължение на предизборната акция.

И тогава Джонсън, който може да бъде упрекван в доста неща, само че не и в пораженчество, разгласи проваляне. Ако изключим всички теории с подземната битка с компрометиращи доказателства (макар че накъде без тях), има единствено едно пояснение - осъзнал е, че не може да завоюва, макар партийното болшинство.

Ако е по този начин, обстановката е транспарантна: упоритостите и мащабът на Джонсън се правят оценка в партията, само че по време на мандата си като министър-председател той си сътвори прекалено много кардинални врагове в редиците на депутатите в Камарата на общините, с цел да направи завръщането си допустимо, тъй като враговете се оказаха изнудвачи.

Схемата е елементарна: народен представител, който ненавижда Джонсън, се отхвърля от мандата. Това значи, че в неговия изборен регион ще се проведат частични избори, които Лейбъристката партия, главната опозиционна, сигурно ще завоюва. Така консервативното болшинство в Камарата на общините ще се самоунищожи. Това ще сложи пред премиера, даже и да стане Джонсън, нуждата от предварителни избори, които също ще бъдат изгубени - с гаранция. Дори съгласно най-ласкавите оценки на торите рейтингът на лейбъристите е към два пъти по-висок.

Изобщо обезпечен удар след няколко месеца, цялостен провал на кариерата, място в книгата по история някъде покрай Лиз Тръс. И Джонсън разчиташе да бъде най-малко няколко години министър председател (изборите би трябвало да се проведат не по-късно от януари 2025 г.): даже в случай че обстановката не можеше да се обърне с течение на времето, можеше да се направи доста.

Но в партията се откри сериозно малцинство, готово да съобщи страната даже на опозицията, само че не и на Джонсън.

Следователно новият министър-председател на Негово Величество ще се споделя Риши Сунак. Председателят на Камарата на общините Пени Мордонт отдръпна кандидатурата си в негова изгода, затова не са нужни вътрешнопартийни избори - няма от кого различен да се избира.

Англия получи министър председател от висшето общество, с голям капитал зад себе си, скъпи и стилни костюми, заклинателни имена на назад във времето - Оксфорд, Станфорд, “Голдман Сакс ”. Когато Сунак е бил студент, той въобще няма нито един от „ елементарните хора “ в кръга си (което той простодушно призна в това време пред камерата и от което по-късно Тръс се възползва).

Изобщо министър председателят е като от времето на „ положителната остаряла Англия “. С тази разлика, че той не е бял, а индус. Наистина е тъпо, че Махатма Ганди и Уинстън Чърчил не са доживели до през днешния ден. И двамата, въпреки и по разнообразни аргументи, надали биха повярвали, че такова нещо въобще е допустимо.

От позиция на ползите на Русия разновидността Сунак наподобява най-лошият. И това макар обстоятелството, че той се интересува от руско-украинската рецесия в минимална степен, най-малко съвсем не говореше за нея и не отправяше специфични нападки към Москва. Дори може да се допусна, че Сунак не е болен от русофобия, която наподобява е наложителна за целия политически хайлайф в Лондон. Или най-малко не мисли в категории, по какъв начин да се прецака самичък на инат на Русия.

Богатството на фамилията му - 222-ро по капитали във Англия - се свързва с софтуерната компанията “Инфосис ”. Тя напусна съветския пазар едвам през април, откакто британците започнаха да преследват нея и Сунак персонално в обществените мрежи за безразборни връзки с „ агресора “.

Но въпросът е също, че тази компания е индийска и Ню Делхи не е наложил наказания против Москва. Основател на конгломерата е милиардерът Нараяна Мурти, който е именуван един от " бащите " на индийския ИТ. Той е и татко на Акшата Мурти, акционер в компанията и брачна половинка на Сунак.

Това не е единствената връзка сред политика и неговата историческа татковина, в случай че Индия може да се смята за такава (стриктно видяно, родителите на Сунак са емигрирали от Източна Африка, където индийската диаспора е забележителна, а най-малко един от дядовците идва от Пакистан, най-големият зложелател на Индия). Основното въпреки всичко е вярата. Особено като се има поради фактът, че националистите в този момент са на власт в Индия, а индуизмът е фундаменталната основа на индийския шовинизъм (хората в страната принадлежат към разнообразни етнически групи и приказват разнообразни езици).

В подтекста на икономическата война, водена от Англия, с изключение на всичко друго, Русия се нуждае от помощта на Индия – и като снабдител, и като покупател. Западът, в това число Лондон, убеждава индийците да предадат Русия. Не е несъмнено, че те ще предадат в този момент, само че някогашната колония и някогашната метрополия имат доста повече допирни точки на равнище водачи и, напълно евентуално, на националните стопански системи.

Също по този начин настоящето управление на Съединените щати сигурно ще бъде възхитено от избора на Сунак. Сунак е учил в Америка, работил е в американската капиталова банка “Голдман Сакс ”, до неотдавна е имал зелена карта и в доста други връзки също е „ класово непосредствен “ до Демократическата партия на Съединени американски щати.

С Джонсън и Тръс администрацията на Джо Байдън имаше няколко основни аргументи за спор, изострени от персоналните качества на някогашните министър-председатели.

И най-после, на Сунак, за разлика от Тръс и Джонсън, разпореждат очаквания за възстановяване на стопанската система. Поради обстоятелството, че в действителност я схваща и се потвърди добре в изискванията на рецесия, когато избави смазания от коронавирус карантина дребен и междинен бизнес. Тогава започнаха да приказват за него като за предстоящ министър председател и рейтингът му на моменти стартира да надвишава този на Джонсън.

Оттогава икономическото знамение на канцлера е забравено, а на напред във времето излизат настоящите проблеми и, както се счита, " изолацията " на Сунак от финансовата злополука на " елементарните хора ". Въпреки това английската национална стопанска система в този момент ще получи дипломиран счетоводител и малко място за дишане, до момента в който опитите на Тръс заплашваха да я довършат - и съвсем го направиха.

Но в украинско направление политиката на Лондон надали ще се промени радикално, знак за което може да се смята ориста на министъра на защитата Бен Уолъс, основен човек във Англия във връзка с организирането на помощта за ВСУ. Ако той остане на поста си, на Западния фронт нищо ново. Ако си тръгне, не е изключена проверка на военната поддръжка.

Но в последна сметка нашият спор не е спор на държавни управления, а на страни. Ако английската страна, под управлението на пробните министър председатели Джонсън и Тръс, се пренапрегна, щеше да ни направи огромна услуга.

Може, несъмнено, да се пренапрегне при Сунак. Но не поради него, а макар него.

Превод: В. Сергеев

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР