Историята познава много и най-различни флагове, символизиращи силата на едно

...
Историята познава много и най-различни флагове, символизиращи силата на едно
Коментари Харесай

Псуващият английски флаг остава във вечността

Историята познава доста и най-различни знамена, символизиращи силата на едно племе, силата на една нация и желанията на военна секта, както и нейните идеали. През годините сме виждали най-различни такива знамена, някои от тях приказват за крайните планове и вярата в религията, такива могат да бъдат знаците на Ислямска страна, Хитлер също е имал забавен взор и е употребява антични знаци върху своя байрак, само че в следствие ги трансформира в нещо изключително ненавиждано.

Флагът е детайлът, който приключва всичко посочено горе и най-често е признакът, посочващ тъкмо и ясно идеологията, стремежите и желанието на един народ да съществува. Точно затова се залага на карта във всяко едно стълкновение и не инцидентно ще открием, че българската войска в никакъв случай не е разрешавала да бъде покорен.

И до момента в който сме на тази вълна, дано върнем малко вниманието обратно в историята и да покажем един байрак от XVII век. Той е употребен по време на Английската революция и ясно подсказва какво в действителност са желали да изразят някои фракции. Същият е употребен от кралската кавалерия, командвана от сър Хорацио Кери в опит да се подиграват на рубрика от Есекс. И защото няма различен метод, с изключение на да покажем въпросният знак, дано му обърнем малко по-сериозно внимание.

Червеният байрак с бъчва и нещо, наподобяващо на коза, не е толкоз постоянно срещан байрак, само че по-важното е насочено точно в надписа:

„ Излез рогоносецо “

Оригиналното изписване е още по-сериозно, имайки поради и развиването на порно промишлеността и даже основаването на напълно независим род, за който не желаем да разясняваме – надали има човек, който има потребност от пояснение по отношение на рогата в интимните връзки. И все пак, кой тъкмо е Хорацио Кери и за какво този байрак продължава да е обект на историята, освен това от 1642 година до през днешния ден?

Оказва се, че Хорацио не е чак толкоз прочут, за разлика от своето създание. Същият е сътворен, с цел да се подиграва на рубрика на Есекс, който по това време е военачалник в парламентарната войска. По това време, същият, прочут още като Робърт Деверо, е прочут с прозвището си „ най-големият рогоносец “. Женен е още като младеж за млада жена и се твърди, че преди да употребява брака си, е бил изпратен на тур в Европа.

По време на неговото отцъствие, брачната половинка му имала връзки с различен мъж – Робърт Кар – първият граф на Съмърсет. Когато Деверо се завръща, неговата брачна половинка не желала да има никакви връзки с него. След време вземат решение да анулират своя брак, само че брачната половинка взема решение даже да удари още по-жестоко, потвърждавайки, че нейният мъж е импотентен. Твърдението основава още по-сериозна драма в графството и разрешава отключването на най-различни злословия, само че прякорът „ рогоносец “ остава вечно в историята.

Бедният Деверо се пробва да отбрани достойнството си и се дами за повторно – изборът му е Елизабет Паулет. През 1630 година минава за повторно през църквата и цели 6 години няма рожба на хоризонта, която най-малко малко да почисти реномето на бедния граф. С оповестяването на новината, че графът най-сетне е извършил своите отговорности, обстановката става малко по-благоприятна.

За страдание наследникът умира от чума още през първия месец след раждането си. Проблемът е, че поданиците не престават да считат, че има намесата на различен в цялото забременяване и репутацията на рубрика продължава да копае дъното.

С експлоадирането на гражданската война стартира и събирането на кралските сили, предвождани от Хорацио Кери. Именно той избира този черен исторически пиар, с цел да сгази репутацията на съперниците си. Войниците на рубрика също не минават сред капките, цялото обръщение е, че рогоносецът предвожда войска от бойци, които също споделят неговата орис и генерално са загубеняци.

Червените знамена се употребяват за привличане на още съидейници в борбата и несъмнено печелят вниманието. Хорацио даже кара множеството вестоносци да се движат с тях и да не престават да нервират съперника. Това, което не подозира е, че флаговете му ще се трансфорат в легенда и през идващите епохи ще се употребяват, с цел да провокират и наскърбяват съперници.

Не единствено това, само че и в днешно време се продават свободно в интернет. Едва ли бедния граф, както и Хорацио, са подозирали, че ще се трансфорат в такава легенда, за жал един от тях се намира от неверната и малко несправедлива страна на историята.

   
Източник: chr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР