Историята познава хиляди видове диети. Някои от които са доста

...
Историята познава хиляди видове диети. Някои от които са доста
Коментари Харесай

Какво е диетата 5:2 и как може да ви помогне да отслабнете?

Историята познава хиляди типове диети. Някои от които са много странни и неприемливи. Например, в предишното хората са яли червеи, с цел да отслабнат. А през 1925 година цигарите се популяризират като подтискащи апетита. Диетата 5:2 не е рискова за здравето и даже не е тъкмо диета в цялостния смисъл на думата.

Идеята на качествената диета е освен да отслабнете, а и да се усъвършенства здравословното ви положение. Ето по какъв начин диетата 5:2 може да ви помогне да отслабнете и да понижи рисковете от някои болести.

За какво става дума?

Диетата 5:2 допуска интермитентно недояждане, само че не се опасявайте, няма да останете без храна. Принципът е, че ядем обикновено количество храна 5 дни в седмицата и понижаваме дневния брой калории през останалите 2 дни, до 500 за дамите и 600 за мъжете.

 Какво е диетата 5:2 и по какъв начин може да ви помогне да отслабнете? Instagram

По този метод тялото не изпитва напрежението на диетата от самото начало и не се снабдява с спомагателни калории. В тези два дни изгаря всичко, което ядете през останалите дни. Метаболизмът се форсира, без да изпитвате липса на сила и отслабването става доста гладко.

Много е значимо да не преяждате в дните, в които се храните обикновено. Трябва да се откажете от бързата храна, продуктите с високо наличие на захар и тестените храни. Добре е да ядете по-нискокалорични храни и по-малко мазнини. В противоположен случай няма да има резултат.

Също по този начин е значимо да не гладувате. Яжте колкото ви се яде, само че избирайте по-здравословна храна.

Предимства на диетата 5: 2

Няма строго меню. Вие избирате какво да ядете. Най-важното е, че по време на 2-та дни приемате малко количество калории.

Няма потребност непрекъснато да гладувате и да се отказвате от всичко.

С тази диета има по-малък риск от развиване на психически стрес заради ограничавания при хранене.
Източник: jenite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР