Историята на Валя АнгеловаМомиче, отраснало в приемно семейство във Видин,

...
Историята на Валя АнгеловаМомиче, отраснало в приемно семейство във Видин,
Коментари Харесай

Момиче от приемно семейство гради кариера като рентгенов лаборант

Историята на Валя Ангелова

Момиче, отраснало в приемно семейство във Видин, към този момент гради кариера като ренгенов лаборант в локалната болничното заведение. Дори откакто навършва 18 години тя остава да живее при приемната си майка, която и през днешния ден продължава да се грижи за нея като свое дете.

Тя е на 22 години и е първото дете настанено в приемно семейство във Видин, откакто е живеела в дом за изоставени деца. „ Приемното семейство и сестра ми бяха пристигнали в дома. И аз съм била първото дете, което я е прегърнало и съм я избрала “, споделя Валя Ангелова.

„ Аз на смешка ѝ споделих, отиди и си избери едно дете. И тя след половин час ми се върна с Валя на ръце “, споделя Цветелина Мирославова пред камерата на.

Късметът на Валя ѝ се усмихва на 7 години, когато Цветелина я взима като приемна майка. „ Имаше интервал, в който тя не искаше да израства. Не искаше да си чества рождените дни. В началото бях учудена за какво го прави. Консултирахме се с психолог и се оказа, че тя се тормози, че ще стане пълнолетна и ще би трябвало да напусне фамилията “, спомня си Цветелина.

Но това не се случва и тя остава и е част от фамилията на Цветелина. „ Те ме одобряват като лично дете за което доста им благодаря и с помощта на тях аз стигнах до тук “, признателна в Валя.

Валя има родители, които не могат да се грижат за нея заради здравословни аргументи. Затова и тя не е препоръчана за осиновяване. „ Нямаше шанса първоначално, само че в този момент, Слава Богу, към този момент всичко е наред “, декларира приемната ѝ майка.

След като приключила учебно заведение, Валя е призната да следва за рентгенов лаборант в Плевен. Сега е трета година студентка, само че от скоро натрупа опит във видинската регионална болница. Валя и приемната ѝ майка, която тя назовава „ мамо “ са безапелационни, че в случай че беше останала в дома, ориста нямаше да е толкоз благосклонна към нея.

„ Аз се виждам да продължа тази компетентност, която изучавам, и по-късно да не преставам да се построявам “, споделя младата жена.

Мечта, която споделят всички, които я обичат и не престават да се грижат за нея.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР