Историята на Сара е история на всичко, от което жените

...
Историята на Сара е история на всичко, от което жените
Коментари Харесай

Пиши, когато се прибереш – новото женско движение

Историята на Сара е история на всичко, от което дамите се опасяват всекидневно.

За доста дами и девойки новината за убийството на Сара възвърна мемоари за личните им травматични прекарвания. Най-честата форма на принуждение над дами е половият тормоз: да бъдат нападнати на улицата, разхождайки се или прибирайки се у дома след срещи с другари, да получават анонимни закани в обществените медии, да бъдат атакувани на видно място в час пик в публичния превоз – това са все сюжети, които доста дами са претърпяли, а останалите живеем в боязън да не ни се случат.

Ново онлайн придвижване, изобличаващо насилието над дами, сходно на #MeToo, набира скорост след убийството на Сара Еверард.

" Пиши, когато се прибереш " (#Text me when you get home)

Под този хаштаг доста дами от разнообразни страни и религии споделят за неща, които са им се случили в един свят, в който към момента не е безвредно една жена да върви сама по улиците.

 

“Text me when you get home xx ” pic.twitter.com/M0naeJRToa
— Emily Shead (@emilyhshead) March 14, 2021
Паралелно с онлайн интензивностите, митингите във Англия не стихват. Австралия също се присъединява към недоволството и в страната към този момент има постоянна група, която стачкува за повече сигурност на дамите и отбрана от принуждение, основано на пола.

В Лондон нощес стотици хора взеха присъединяване в ново бдение, този път в региона на Народното събрание, макар предизвестието на министъра на вътрешните работи Прити Пател за съблюдаване на разпоредбите на локдауна. Прити Пател съобщи, че схваща публичния яд, само че прикани хората да не стачкуват, тъй като това е нарушаване на наредбите за събирания и обществена отдалеченост.

Тя добави, че е почнала следствие на нападателните дейности на полицията в неделя, когато няколко дами бяха изведени с белезници от предходното бдение.

Кореспондент на BBC оповестява, че нощес е имало доста по-малко служители на реда в сравнение с в неделя, които са била много по-пасивни, сходно на дейностите при митингите на придвижването Black Lives Matter. Шефът на лондонската полиция Кресида Дик отхвърли да подаде оставка след острите рецензии за несъответстващи дейности на служителите на реда.

Недоволството към институцията се базира и на обстоятелството, че най-малко две трети от полицейските чиновници от всички редици в Англия и Уелс са мъже. Така в Обединеното кралство все по-смело се приказва за институционална мизогиния. 

Удвояване на бюджета за " по-безопасни улици "

Премиерът Борис Джонсън бе ръководител на съвещание на работната група по наказателно право късно нощес, след което последва изказване, че ще бъдат взети незабавни ограничения, с цел да се подсигурява сигурността на дамите и девойките. За задачата ще бъде подсилен размера на фонд „ По-безопасни улици “ до 45 милиона паунда.

Стратегията на фонда планува ограничения по места, включващи по-добро осветяване и видеонаблюдание. Стартира и план под наименование Vigilant, който планува униформени и цивилни чиновници да наблюдават и разпознават съмнителни видове към нощните клубове и питейни заведения.

Припомняме, че тялото на 33-годишната Сара Еверард, маркетинг експерт по специалност, бе намерено в гора в графство Кент, а 48-годишният служител на реда Уейн Казънс е упрекнат в нейното похищение и ликвидиране.

 
" Тя просто се прибираше у дома " - търпението на англичанките привършва
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР