Историята на един от най-старите клубове на планинските водачи в 

...
Историята на един от най-старите клубове на планинските водачи в 
Коментари Харесай

Представят „Паяците от Леко“ в Банско

Историята на един от най-старите клубове на планинските водачи в  Италия - „ Паяците от Леко “ ще бъде представена  в Банско. Презентацията е на известните алпинисти Симоне Педефери и Марко Мараци, които  са гости  на известния ни курорт.

Преди лекцията  на двамата известни катерачи, жителите и гостите на Бнаско ще могат още веднъж да видят документалната лента, разказваща  историята на един от най- старите клубове на планинските водачи „ Паяците от Леко “, основан през 1946 година.

Режисьор на кино лентата е Филипо Салвиони. Целта на  събитието е да популяризира  италианската планинарска просвета, ролята и  за опазването на природа и развиването на резистентен туризъм.

Освен посетители на Банско известните алпинисти Симоне Педефери и Марко Мараци са възнамерявали няколко тура в Пирин, с цел да се запознаят  с благосъстоянието на Националния парк, работата на планинските спасители, както и  да се срещнат със свои колеги-катерачи.

Събитието с начален час 18.00 в Посетителския информативен център  и  е под патронажа на Италианския културен институт.  Организатори са  Банско филм фест и общината.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР