Историята на човешката природа е по-комплексна, отколкото можем да си

...
Историята на човешката природа е по-комплексна, отколкото можем да си
Коментари Харесай

Произходът на човека се търси с помощта на изкуствен интелект

Историята на човешката природа е по-комплексна, в сравнение с можем да си я представим. Не инцидентно и до през днешния ден теорията за еволюция на Дарвин ще продължи да се счита единствено за доктрина, което е повече от обикновено – индивидът остава най-големият феномен на тази планета. В него ще открием брилянтна нервна система, изчислителна мощ почтена да засрами всеки суперкомпютър и нещо, което останалите нямат – душа. В търсенето на отговори, през годините открихме задоволително забавни страни, в които да се насочим.

Не инцидентно някои учени откриват, че единствената разлика, която имаме с приматите е едвам 2%. Ако обърнем още малко внимание обратно във времето, умерено откриваме съществуването и на още нещо – детайл, който до този миг няма отговор. За задачата учените са употребявали по този начин наречените машини с изкуствен интелект, учените дават 8 разнообразни модела, които могат да покажат и показват теориите за възникването на човешкия тип и началото на еволюцията. Това става благодарение на идентифициране на всички налични разкопки и открития на човешки тела от далечното минало.

Използвани са пробите на първите хомо сапиенс, открити в Азия и Океяния. Добавени са и други артефакти, които могат да подскажат човешката еволюция и да се опитат да прегледат смяната от предишното в сегашното, фокусирайки се незабавно върху ДНК-то на индивида. Цялото проучване е оповестено в изданието Nature Communications и е едно от първите, в които се употребява изкуствен интелект, който би трябвало да открие някакви следи илизакономерности в измененията.

Всичко стартира с откритите кости и следи от предишното, които постепенно и несъмнено могат да покажат отговора, който търсим. Тук не е належащо да се създава технология, сходна на адронния колайдър, с цел да знаем какво в действителност се е случило. Отговорите идват с няколко теории, произхождащи още от палеонтроплогията, като демонстрират, че участва специфичен хоминин, който идва от неандерталците и денисованите – считани за неповторимото създание в човешкото дърво, показано за първи път през 2010 година

В една от пещерите в Сибир – Денисова, ще открием един от първите фосили на младо момиче, което е живяло преди повече от 90 000 години. Именно те демонстрират, че нашият жанр е имал шанса да продължи да съществува благодарение на майка неандерталка и денисован татко. С други думи, родът ни е претърпявал редица промени в хилядолетията обратно, с цел да стигне до това, което е през днешния ден. Смята се, че модерният човек – в случай че можем въобще да го назоваваме по този начин, е напуснал континента Африка преди близо 180 000 години. Тогава двете вероятни раси са точно неандерталци и денисовани. Те са били ранните хора, които по-късно изчезват или се трансформират, оставяйки следите си и в сегашното.

За страдание сега е доста мъчно да се открият спомагателни следи, които могат да покажат какво в действителност се е случвало, множеството са изчезнали или употребявани от природата. Има теории, че някъде напред в годините човешкият геном се е променял на база ситуацията и природата, с цел да може да оцелява. Корените идват от един и същи предшественик. Около 5% от човешката конструкция ще бъде открита и при денисованците. С помощта на тази информация може да се направи и по-обстоен взор на това какво ни чака и какво още можем да открием.

Това няма по какъв начин да стане с едно потомство, прочее ще са налични още доста други, само че на помощ още веднъж ще дойдат машините, които ще продължат своите проучвания, с цел да знаят какво в действителност се случва. Следващата стъпка ще е проучването на мозъка на бозайника и възможното следене на еволюцията в него, в случай че има отговори на това проучване, то най-вероятно ще приказваме и за произхода на душата, в случай че тя въобще е там. Изкуственият разсъдък в този случай може да употребява надалеч по-сложни схеми и да потвърждава надалеч по-сложни теории, които вероятно могат да създадат една детайлна картина. Другият забавен миг е, че с информацията от предишното, умерено може да се предсказва и ходът на еволюцията напред, само че с една доста значима детайлност – това няма да даде отговори за лекуването на заболявания, а за директното им унищожаване или прекъсване.

По-важното е, че изкуственият разсъдък може да уточни кои ще са точните и кои ще са по-различните детайли, които биха употребявали или търсели ясната посока за работа. За тези, които обичат конспирацията, най-вероятно не би трябвало да забравяме, че има прекалено много моменти, в които отрицателният сюжет, където една стратегия освен схваща, само че и вижда ясно какво се случва от другата страна, разрешава на всеки един човек освен да се приготви за изненади, било то и неприятни, само че и да потърси още по-сериозни и забавни погледи в тази посока. И до момента в който главната доктрина е събирането на две раси или два типа човешки геноми, теорията не може да се удостовери.

Възможно е да съществуват други вариации, само че към момента да не са открити, а може и в никакъв случай да не бъдат сложени на разбор. Всеки един модел демонстрира и една избрана посока, теорията се счита за съответна, тъй като работи единствено с това, което компютърът може да проучва. По хипотеза се употребяват единствено тези модели, които вероятно могат да отговорят на главното условие, в противоположен случай е съвсем невероятно да приказваме за каквото и да било друго.

Учените позволяват, че има късмет да приказваме и за по този начин наречените призрачни човеци, които също могат да повлияят по един или различен метод. Интересното е, че с всеки един от предоставените 8 модела води до едни и същи заключения, разкривайки нашия генезис. Със основаването на карта в годините, измененията могат да бъдат обяснени, само че откакто приказваме за първите разкрития, любопитните ще би трябвало да изчакат още малко и да потърсят верния отговор.  

   
Източник: chr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР