Историята, която ви разказвам, е абсолютно истинска. Моя приятелка, музеен

...
Историята, която ви разказвам, е абсолютно истинска. Моя приятелка, музеен
Коментари Харесай

5 изумителни находки на картини през XXI век

Историята, която ви описвам, е безусловно същинска. Моя другарка, музеен служащ, е командирована в къщата на български бежанец да опише имуществото, което той е завещал на българската страна. В края на един изтощителен ден тя си смъква халката, с цел да си измие ръцете, и без да желае, я изпуска на пода. Пръстенът се търкулва под леглото, тя се навежда и стартира да го търси в тъмнината и мръсотията и намира изпод скрита... картина на Пикасо.

Подобни истории може да звучат анекдотично, само че в действителност се случват към момента на разнообразни места по света. Ето пет от най-впечатляващите такива находки през последните години.

Джовани Болдини в Париж



В навечерието на Втората международна война една анонимна парижанка напуща жилището си покрай Операта и отива в Южна Франция, откъдето не се връща в никакъв случай. Когато преди три години старата дама умира на преклонната възраст от 91-години, в разказа на имуществото й откриват жилището, който тя има в Париж. Според разказите на специалистите, които първи са го отключили, вътре приличало на замъка на спящата хубавица – прахуляк, паяжини и изумителни съкровища. Сред тях и картина на Джовани Болдини, продадена за 2.1 милиона евро. Нарисуваната на картината красива жена е актрисата Марта де Флориан, в която Болдини бил влюбен, а собственичката на жилището е нейната внучка.
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР