Историкът и бивш министър на културата (при Пламен Орешарски) Петър

...
Историкът и бивш министър на културата (при Пламен Орешарски) Петър
Коментари Харесай

ВМС получиха извинение за “най-наглите лъжи през последните 35 години“

Историкът и някогашен министър на културата (при Пламен Орешарски) Петър Стоянович се е извинил на бойния ни флот, Той пратил писмо, в което обяснил, че бил неверно информиран за случките, които заяви обществено и бяха мотив за скандал.

През уикенда, в подтекста на 6 май, разяснявайки пред Българска национална телевизия положението на българската войска, Стоянович съобщи: " Ами че ние имаме една фрегата. Едно време като я купихме, дори не можеха да й загасят мотора. Знам го от тогавашния министър на войната. Извинявайте, не си изобретявам нищо. Тази белгийската, дето я купиха. То се оказа, че нещо не сме доплатили и не са ни споделили по какъв начин да я изключваме ". Двамата с водещия Георги Любенов доста се смяха, а малко по-късно Стоянович добави за подводницата " Слава ": " Един път като я извадиха на някакво обучение, тя потъна пред пристанището. Ама съществено, колкото да я извадиха. Преди 20-25 години, не помня по кое време беше ".

Думите му извънредно доста засегнаха началника на щаба на Военноморски сили и подводничар кап. Камен Кукуров. Той дефинира казаното от Стоянович като най-наглите и отвратителни неистини, чути от него, откакто е офицер през последните 35 години. " Часовникът тиктака, господин Петър Стоянович! Чакам! " - по този начин Кукуров изиска опрощение. И заплаши със съд Стоянович, в случай че не се извини.

Министерството на защитата също реагира. " В съществено настоящо предаване следва да се заобикалят внушения, присъщи за телевизионна комедия ", споделиха от там. 

 Още по тематиката: 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР