Историите на поредица български кризи са нанизани на един и

...
Историите на поредица български кризи са нанизани на един и
Коментари Харесай

Диагнозите за българските кризи на Тони Николов

" Историите на поредност " български рецесии " са нанизани на еднакъв безконечен конец, отвеждащ директно към пагубния избор сред Русия и Запада, довел до горестни крушения и сложни освестявания ", написа във въвеждащия си текст " Войната в нас и отвън нас " към книгата " Има такава страна " Тони Николов. Подзаглавието е " Записки по българските рецесии ". 

 Книгата е разграничена на три елементи: " Българската загадка ", " Големият международен хаос " и " Прочити ", които се пресичат и основават единството ѝ. Всъщност тя съдържа много разнородни текстове, писани във времето и датирани. Това датиране демонстрира по какъв начин протичащото се е било предусетено, осмислено и тълкувано надалеч преди да се реализира, като да вземем за пример текстът " XXI век като въпрос ", писан на 26.01.2017 година, който стартира по този начин: " Страховете, свързани със света, в който живеем, се усилват " … 

" Има такава страна " е книга, която ясно демонстрира, че обстановката никак не е оптимистична, само че въпреки всичко нещо би трябвало да се направи. Авторът по този начин и приключва своя увод: " Ала все някой отрано би трябвало да бие камбаната, щом България е на ръба на бездната ".

Чуйте Тони Николов.

Снимки – ИК Хермес
По обявата работи: Милена Очипалска
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР