Историите на борбеност, постоянство и непримиримост пред трудностите на живота

...
Историите на борбеност, постоянство и непримиримост пред трудностите на живота
Коментари Харесай

Мъж без крака изкачи Еверест

Историите на борбеност, неизменност и неотстъпчивост пред компликациите на живота са тези, които най-силно допират сърцата и мозъците ни. Това е по този начин, тъй като те описват за нещо, което от епохи бленуваме да разберем - че нищо не е невероятно.

Шиа Бою е 69-годишен мъж от Китай, който тази седмица реализира цел, сложил си преди 43 години, а точно изкачването на най-високият връх на планетата.

Guardian споделя по какъв начин през 1975 година той и екип 20 души подхващат рисковано нанагорнище на Еверест. На 200 метра от върха виелицата не разрешава на групата да продължи, а връщането към лагера е постепенно и трудно, поради рисковите климатични условия.

По време на слизането Шиа дава спалния си чувал на болен негов сателит, като той самият разчита на грейката си и няколко одеяла, с цел да оцелее през една от нощите.

На сутринта се разсънва със замръзнали ходила, които се постанова да бъдат ампутирани.

През 1996 година Шиа се разболява от лимфома и губи краката си - този път до коленете.

През всичките тези години обаче китаецът не се отхвърля от фантазията си и по всякакъв начин тренира, с цел да се приготви за различен опит към връх Еверест. През 2016 година съумява да се добере на 100 метра от него, когато времето още веднъж го стопира.

Тази седмица обаче Шиа, дружно с екип от 13 души, съумя да изкачи Еверест - 43 години след първия си опит. Така той стана вторият човек без крайници - след новозеландеца Марк Инглис, който съумява да покори върха. /lifestyle.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР