Историческото покачване на цените на имотите по отношение на покупко-продажбите

...
Историческото покачване на цените на имотите по отношение на покупко-продажбите
Коментари Харесай

Как миграцията към малки населени места се отразява на имотите в София

Историческото повишаване на цените на парцелите във връзка с сделките и на наемите в София е реалност. Комбинирането на тази реалност с редица други фактори като новите модели на работа и образование, равнищата на лихвите по заемите и самия достъп до финансиране на имотните покупко-продажби обрисува и някои забавни трендове на столичния пазар на недвижими парцели. Експертите от уеб страницата за Реалистимо ги разясняват за вас.

Миграцията към дребни обитаеми места, изключително наоколо до София, се усилва

До доста огромна степен това се дължи на извънредно високите цени и на огромният им растеж единствено в границите на последните 12 месеца. Освен че за доста хора става на практика непостижимо закупуването на парцел в столицата, други вземат осведомено решение да купят нещо в друго, въпреки и близко обитаемо място. Тези покупко-продажби те могат да осъществят с по-малък ипотечен заем или изобщо без подобен. Тази наклонност се обуславя от обстоятелството, че отдалеченият и хибридният модел на работа, възприети по време на коронавирус рецесията, остават годни. Нещо повече – доста хора са склонни да изоставен работа или да я сменят, в случай че актуалният им шеф отхвърля да вкара еластичен режим на работа.

Не подвластно от застоя на имотния пазар сега и, столицата остава желана, най-много поради съществуването на по-добра инфраструктура и услуги, множеството благоприятни условия за работа и образование.

Трябва да се има в поради, че тази наклонност няма връзка с друга несвързана наклонност за по морето в България.

Ще успее ли желанието за еластичност да раздвижи столичния пазар на парцели чартърен

През пандемичните години пазарът на жилища и търговски площи чартърен в София бе на практика в застой. От една страна, работата от разстояние, загубата на работа или преустановяването й за неопределен срок станаха причина доста хора да изоставен столичните си жилища чартърен и да се върнат по родните си места. От друга, онлайн образованието пък подтиква студентите да създадат същото.

Множество търговски обекти и заведения за хранене и забавление затвориха. Това докара до освобождението на пространства, за които по-късно притежателите месеци наред не можеха да намерят нови наематели. Тук факторите бяха два, несигурността във връзка с предстоящите обороти и изобщо благоприятни условия за работа и повишаващите се наемни цени.

През 2022 година обаче с отпадането на рестриктивните мерки студентите са назад в аудиториите, а бизнесът и развлекателната промишленост стартират да се съживяват. В София това е най-осезаемо, защото тук най-вече хора идват да учат, да търсят по-добро прехранване. Това неизбежно води до оживление и на пазара на парцели чартърен. Допълнително, доста хора избират вместо да се обвързват за няколко десетилетия с ипотечен заем да се се открият в жилище чартърен.

В платформата за разгласи за продажба и наем на парцели Реалистимо както професионални брокери, по този начин и частни лица разгласяват настоящи оферти.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР