Исторически музей-Батак организира интересни занимания по програмата Ваканция в музея-лято

...
Исторически музей-Батак организира интересни занимания по програмата Ваканция в музея-лято
Коментари Харесай

Историческият музей в Батак организира Ваканция в музея-лято 2021 г.

Исторически музей-Батак провежда забавни занимания по програмата " Ваканция в музея-лято 2021 година ",съобщиха от Музея.

Отново и тази година, другари на музея от 7 до 14-годишна възраст, ще имат опцията по занимателен и забавен метод да се срещнат с богатото културно-историческото завещание и естествени дадености на Батак и района.
 Софийската филхармония подава ръка на децата от Детския симфоничен оркестър – Сливен Софийската филхармония подава ръка на децата от Детския симфоничен оркестър – Сливен
Софийската филхармония подава ръка на децата от Детския симфоничен оркестър – Сливен и Ви кани да споделите с нас страстта от тоз...

Темите и дейностите по просветителните стратегии „ Знай своя жанр “, „ Искам да помня, желая да знам “ и „ Празниците на моя народ “ са подчинени на 145 години от Априлското въстание и 65 години проведено музейно дело в Батак. Запознавайки децата с творчеството на Стоянка Динева и Димитър Фикийн, ще предизвика интереса към стихове и исторически разкази за въстанието, към митове от Баташката планина, повишаващи родолюбивите усеща у подрастващите.

Освен обичайна разходка в музейния комплекс и обичаните на всички просветителни игри в музея, се възнамерява поход по въстаническите позиции на Април 1876 година. Целта на похода е да се обходи част от въстаническите позиции, запознавайки се с организацията и хода на Априлското въстанието в Батак, възторга и опиянението на един народ, чието верую е „ СВОБОДА ИЛИ СМЪРТ ЮНАШКА “, черпейки информация от историческите извори и от изданията на музея.

Тази година заниманията, планувани във почивка в музея, ще се организират от сряда до петък, от 10:00 до 12:00 часа и от 14:00 до 16:00 часа. Всяко занимание е с друга дълготрайност в границите на този часови обсег. При повече искащи се образува нова група, която ще започва работа, откакто приключи първата.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР