Историческата комедия Фаворитката води с 14 номинации за наградите Изборът

...
Историческата комедия Фаворитката води с 14 номинации за наградите Изборът
Коментари Харесай

Историческа комедия с 14 номинации за „Изборът на критиците“

Историческата комедия " Фаворитката " води с 14 номинации за премиите " Изборът на критиците ", оповестиха Асошиейтед прес и Контактмюзик.
 
П родукцията е в влиятелната категория за най-хубав филм, а режисьорът Йоргос Лантимос и актрисите Оливия Коулман , Ема Стоун и Рейчъл Уайс също бяха номинирани.
 

" Черната пантера " е с 12 номинации, измежду които за най-хубав филм, актьорски състав и артист в поддържаща роля за Майкъл Б. Джордан . " Първият човек " получи 10 номинации, а " Мери Попинз се завръща ", " Роди се звезда " и " Вице " (Vice) - по девет.
 Форум Филм България
И петте най-номинирани продукции ще си съперничат за премията " Изборът на критиците " за най-хубав филм, дружно с " Рома ", " Черен в клана " ( " BlacKkKlansman " ), " Зелената книга ", " Ако Бийл стрий можеше да приказва ".-->

 
Няколко от номинираните могат да получат повече от една премия. Брадли Купър е номиниран за най-хубав артист, най-хубав приспособен сюжет и най-хубав режисьор за " Роди се звезда ". Спайк Лий е номиниран също за най-хубав приспособен сюжет и постановка. Адам Маккей ( " Вице " ) е в категориите за най-хубав режисьор и автентичен сюжет. Алфонсо Куарон ( " Рома " ) е номиниран за най-хубав режисьор, автентичен сюжет, операторско майсторство и монтаж.

 
Звездата на " Фаворитката " Оливия Коулман , Емили Блънт от " Мери Попинз се завръща ", Елзи Фишър от " Осми клас " и Крисчън Бейл от " Вице " са номинирани допълнително от една актьорска категория. Санди Поуел получи две номинации за дизайн на костюми за работата във " Фаворитката " и " Мери Попинз се завръща ".
 Емили Блънт като Мери Попинз в Мери Попинз се завръща Емили Блънт като Мери Попинз в „ Мери Попинз се завръща‘Форум Филм България
В телевизионните номинации последният сезон на " Американците ", " Убийството на Джани Версаче: Американска престъпна история " и " Бягство по учебник " водят с по пет номинации.
 
Наградите " Изборът на критиците " се присъждат от Асоциацията на кинокритиците, работещи за малкия екран, радиото и интернет изданията (Broadcast Film Critics Association), която сплотява 250 експерти от Съединени американски щати и Канада, както и от Асоциацията на телевизионните публицисти. Те ще бъдат раздадени на 13 януари.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР