Историческа първа среща между американския президент Джо Байдън и руския

...
Историческа първа среща между американския президент Джо Байдън и руския
Коментари Харесай

Срещата Байдън-Путин - 5 часа разговори, без документи и без брифинг


Историческа първа среща сред американския президент Джо Байдън и съветския водач ВладимирПутин ще се състои през днешния ден вЖенева. Швейцария предложи да семейства диалозите, които ще са първи опит за стопляне на връзките сред Вашингтон и Москва, откогато Байдън влезе в Белия дом.

Пръв за договарянията ще дойде Путин, който ще се срещне с швейцарския държавен глава Ги Пармелен, а по-късно и с Джо Байдън. Разговорите ще стартират в стеснен кръг в 14 ч. българско време, в наличието само на външните министри на двете страни Сергей Лавров и Антъни Блинкън. По-късно полемиката ще продължи и в уголемен състав.

Според първичните прогнози – продължителността на диалозите ще е към 4-5 часа, само че всичко зависи от настройката на водачите и хода на полемиките. Не се плануват спирания за обяд или вечеря, няма да има сключване на документи, както и обща конференция – двамата водачи ще дадат обособени брифинги.

Отношенията сред Съединени американски щати и Русия внезапно се утежниха, откакто Джо Байдън пое президентския пост. И двете страни сложиха другата в описите си с „ вражески страни “. Нито една от тях не разполага с дипломат в ответната страна.

Руски публични лица са глобени от Съединени американски щати поради разнообразни прегрешения – от анексирането на полуостров Крим от страна на Москва до намесата на Кремъл в американските избори и хакерските офанзиви.

Байдън в допълнение нажежи напрежението с няколко свои изявления по адрес на Путин, в едно от които се съгласи с изказванието, че съветският президент е „ палач “. Кремъл е подложен на остри критикии наказания от страна на Европейски Съюз и САЩслед ареста на опозиционния водач Алексей Навални.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР