iStock Сдружението на заведенията в България с нов призив, този път

...
iStock
Сдружението на заведенията в България с нов призив, този път
Коментари Харесай

Собствениците на заведения: Изборите минаха. Бизнесът загива! Трябва да действате - веднага!

 iStock Сдружението на заведенията в България с нов апел, този път към бъдещите управници на страната. Чрез медиите, те разпространиха своята позиция:

" Парламентарните избори минаха и картината на бъдещето ръководство към този момент се избистря, макар вълната от политически оставки!

Но тук и в този момент дребният и междинен български бизнес е подложен на колене и банкрутите са надалеч повече от оставките на водачи, чиито партии не са постигнали предстоящите резултати.

В изискванията на непълен локдаун с безумни цени на тока, понижено в пъти ползване, 100% разноски, никаква държавна поддръжка и тотална липса на интерес към дребния и междинен бизнес сме подложени на геноцид.

Осъзнаваме, че сега сме ви маловажни, само че подсещаме, че доста скоро ще се сетите за нас, когато пристигна моментът да вършиме бюджет и установите, че при по този начин свитото ползване налози няма от къде да дойдат.

Затова настояваме до момента в който текат договарянията за сформиране на държавно управление, да не ни забравяте и в най-спешен порядък да осигурите държавна поддръжка със задна дата - от въвеждане на " зеления документ “, с цел да спасите най-малко тези, които към момента са оживели.

Защото в настоящия си тип мярката 60/40 е изцяло недостъпна – спад в оборота с 30 или 40% спрямо 2019 година на процедура значи банкрут. Особено при днешните цени на всичко. Спряха грантовете, а нашият бизнес няма действителен достъп до заеми от Българската банка за развиване. Подкрепата за чиновниците ни е 0!

Докато към момента важи " зеленият документ “ е извънредно значимо той да бъде въведен и за държавната и общинските администрации, където има голяма централизация на хора. И да важи единствено, когато страната е в " тъмночервена зона “, от която явно започваме да излизаме, съдейки по последните публични данни. Темата за безплатните проби някак излезе от общественото пространство, а не трябва – те дават право на избор и оказват помощ за свободното придвижване на здравите хора.

Очакваме от вас ясна финансова политика във връзка с бранш туризъм, пакет от ограничения за опазване заетостта в бранша, подкрепяне и обезпечаване на кредитни стратегии за възобновяване на бизнеса, проект за справяне с инфлацията и високите цени на тока.

Уважаеми госпожи и господа, от които зависи сегашното и бъдещето на България, не подхождаме с предрешение и имаме вяра, че обещанията, които чухме по време на предизборната акция, ще се трансфорат в каузи, с които да ни помогнете да оцелеем.

Не ни разочаровайте, тъй като убиете ли нас, повличате цялата стопанска система! "
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР