iStock Регионалният офис на СЗО за Европа призовава властите на континента

...
iStock
Регионалният офис на СЗО за Европа призовава властите на континента
Коментари Харесай

СЗО призовава децата да ходят на училище въпреки пандемията

 iStock Регионалният офис на СЗО за Европа приканва управляващите на континента да не затварят учебните заведения, когато подхващат превантивни и ограничаващи ограничения против разпространяването на COVID-19. 

СЗО счита, че спирането на образованието на децата би трябвало да бъде последна мярка.

" Широко публикуваното затваряне на учебни заведения през предходната година, което прекъсна образованието на милиони деца и младежи, нанесе повече вреди, в сравнение с изгоди, изключително за психическото и общественото благоденствие на децата. Не можем да повтаряме същите неточности ", разяснява Ханс Клюге, началник на ERB.

Вместо затваряне на учебни заведения СЗО предлага необятен набор от ограничения като физическа отдалеченост, постоянно миене на ръцете, носене на маски, вентилация в класните стаи и повишен достъп до проби, изключително в местата с висока степен на разпространяване.

" За да се понижи въздействието на COVID-19 през идващите месеци, е жизненоважно решенията на държавните управления и на обществеността да се основават на данни и доказателства, с разбирането за това, че епидемиологичната обстановка може да се промени и че нашето държание би трябвало да се промени дружно с нея. Науката би трябвало да има преимущество пред политиката, дълготрайните ползи на децата би трябвало да останат приоритет, изключително в този момент, когато предаването на инфекциите се усилва в редица страни. Разполагаме с по-ефективни принадлежности за справяне с този проблем от затварянето на учебни заведения ", добавя Клюге.

До момента в европейския район на СЗО са регистрирани 76 милиона случая на COVID-19 и 1,4 милиона смъртни случая след заразяване с новия ковид.

Призив по-рано насочи и генералният шеф на СЗО Тедрос Гебрейесус - за световна съгласуваност за превъзмогване на пандемията:

" Глобалната съгласуваност е единственият метод да бъде надвит този вирус. Броят на новозаразените и смъртните случаи от Covid-19 се усилва за първи път от два месеца поради продължаващия растеж на инфекциите в Европа, който надвишава спада в други райони ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР