iStock Американската агенция по храните и лекарствата (ААХЛ) направи втора ревизия

...
iStock
Американската агенция по храните и лекарствата (ААХЛ) направи втора ревизия
Коментари Харесай

Коронавирусът и пушачите, какво каза по въпроса ААХЛ?

 iStock Американската организация по храните и медикаментите (ААХЛ) направи втора проверка по отношение на позицията си, касаеща рисковете от Covid-19 и пушачите, като съобщи, че цигарите също усилват възможностите за заразяване с заболяването.

" Хората, които пушат цигари, може да са изложени на нараснал риск от зараза с вируса, който предизвиква COVID-19, като заболяването може да се развие по-тежко при тях ", споделя организацията в имейл отговор на въпрос на " Блумбърг Нюз ".

По-рано този месец Американската организация по храните и медикаментите съобщи, че пушачите може да прекарат по-тежко вируса, само че не загатнаха категорично дали това включва и повишени шансове да заловен вируса.

 

Разяснението идва, в миг, когато откриватели и регулатори се надпреварват да учат новия вирус. Има близо 2,5 милиона доказани случаи и повече от 171 000 смъртни случая по света от COVID-19. Според прогнозите в света 1,1 милиарда души, които пушат, и 41 милиона души, които са пушили, в този момент получават разнообразни насоки по отношение на евентуалната опасност за вируса от страна на публичните здравни организации. 

Производителите на цигари, като производителят на Marlboro Philip Morris International Inc., споделят, че хората би трябвало да се извърнат за съвет към държавните здравни органи и медицински експерти. " Никотинът и тютюневите произведения не са безрискови и най-хубавото, което всеки може да направи, е да се откаже изцяло. Онези, които не се откажат от тютюнопушенето, би трябвало да обмислят прекосяването към контролирани без тютюнопушене други възможности на цигари, като електронни цигари и нагрети тютюневи произведения, съобщи представителят на Филип Морис Корий Хенри.

С болест, която се учи единствено от няколко месеца, откривателите потърсиха остарели данни за това по какъв начин тютюнопушенето въздейства на хората с грип, бронхит и пневмония. Американската организация по храните и медикаментите отбеляза в своето изказване от 14 април, че пушенето на цигари " предизвиква сърдечни и белодробни болести, потиска имунната система и усилва риска от респираторни инфекции. "

В своето изказване от 27 март за рисковете Американската организация по храните и медикаментите съобщи, че тютюнопушенето, както и пушенето на електронни цигари и нагрети тютюневи произведения единствено по себе си съставлява по-висок риск за ковид при хора, които имат тези привички, приключва " Блумбърг Нюз ".

Американската организация по храните и лекарстватаказа в предходното си изказване, че пушенето на електронни цигари и нагрети тютюневи произведения при COVID-19 има незнайни за момента последствия и странични резултати, като в същото време предизвестява, че този табиет излага белите дробове на токсични химикали.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР