Истински музикален празник очаква плевенчани на 15 април с две

...
Истински музикален празник очаква плевенчани на 15 април с две
Коментари Харесай

Плевенската филхармония ще изненада публиката с две премиерни произведения



Истински музикален празник чака плевенчани на 15 април с две премиерни осъществявания на младата и надарена цигуларка Калина Митева. С присъединяване на плевенската филхармония ще бъдат изпълнени произведенията " Фантазия върху съветски тематики " за цигулка и оркестър на Николай Андреевич Римски-Корсаков и " Прелюд за цигулка и кларинет " на Христо Йоцов. 

Концертът ще бъде в Народно читалище " Съгласие 1869 " - Плевен.

" Появи ли се музиката на сцената, пандемията престава да съществува, тъй че хората, които ще дойдат на концерта, няма да се сетят, че има пандемия , тъй като приказната стратегия, която съм приготвил, няма да ги остави на мира. Приказна е в същинския смисъл на думата, тъй като това са дребни музикални приказки, пиеси, обединени в цикли ", сподели за БНР диригентът Борислав Йоцов. 

Според него колкото качествени музиканти и актьори са излизали преди 200 години, толкоз излизат и в този момент:

" Преди 200 години може би е имало доста по-малко хора, които са били призвани и са родени за това нещо.  В момента в целия свят изкуството се постанова и като просветителна система, което е доста хубаво . В този смисъл и учебните заведения за изкуство са цялостни с деца, от които 98% с привършване на това обучение ще приключат ", добави Йоцов.

За присъединяване на създатели в политиката той разяснява:

" Това е ненаситно и предпочитание за изява, а не да направиш нещо красиво, което да остане след теб ".

Цялото изявление можете да чуете в звуковия файл. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР