Истинска сага се разрази с трите мобилни оператора Виваком, Теленор

...
Истинска сага се разрази с трите мобилни оператора Виваком, Теленор
Коментари Харесай

Можем ли да прекратим договорите си с телекомите, ако все пак вдигнат таксите? Четете ситния шрифт

Истинска сага се развихри с трите мобилни оператора " Виваком ", " Теленор " и " А1 България " след новината, че възнамеряват да подвигат месечните такси по абонаментните си проекти поради инфлацията. По-рано през днешния ден от държавното управление и Комисията за отбрана на потребителите оповестиха, че не разрешават на телекомите да подвигат цените си, само че за неспазване на възбраната санкциите са от 1000 до 30 000 лева, което на процедура значи, че въпреки всичко мобилните оператори може би ще усилят своите такси.

У всеки един от нас поражда разумният въпрос: могат ли по този начин да ми трансформират изискванията и имам ли право да приключа контракта си затова?

За страдание, с " дребните буквички " във всеки наш контракт с телекомите написа:
свързани новини27306на 21.12.2021
" Ако абонаментът по контракта за услуги бъде преустановен от Абоната, преди приключване на периода на прилагане, избран за този абонамент, Абонатът дължи на оператора наказателна клауза в размер на три месечните абонаментни такси, дължими за абонамента, за който договорът се приключва в техния общоприет размер /включително за включен спомагателен пакет/ ".

В случай, че ни остават по-малко от 3 месеца до края на контракта, изискуем единствено тези една или две такси.

А във своите известия до клиентите телекомите припомнят: сходни промени са планувани в договорите и те няма по какъв начин да бъдат прекъснати, без да бъдат платени всички дължими месечни такси до края на контракта.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР