Истината, справедливостта и законността остават несбъднати очаквания. Това каза в

...
Истината, справедливостта и законността остават несбъднати очаквания. Това каза в
Коментари Харесай

Президентът: Новата година ще е изпитание за българската демокрация

Истината, справедливостта и законността остават несбъднати упования. Това сподели в първото си новогодишно послание към нацията президентът Румен Радев.

Според него новата година ще е тестване за българската народна власт, само че той има вяра, че ще съумеем да я съхраним.

Радев прикани още през 2018 година да бъдем към себе си най-малко толкоз взискателни, колкото сме към другите и " да употребяваме умно свободата си ".

Ето и цялостния текст на обръщението:

Скъпи сънародници,

Заедно сме на финала на 2017 година, по този начин както бяхме дружно през всичките й дни. Бяхме дружно макар разликите, дистанциите и границите посред ни, тъй като ни свързва общата ни орис като народ.

В навечерието на Новата година всички си пожелаваме тя да е по-щедра от тази, която изпращаме. Но с цел да бъде годината великодушна към някого, личните му старания не постоянно са задоволителни – би трябвало някой различен да му посвети внимание, време и схващане. Затова първата ми мисъл е за тези, които претърпяват сложен интервал от живота си: обезверените, болните, самотните. За тези, чиито близки са надалеч зад граница и за хилядите небогати българи, които през днешния ден се борят за оцеляване. Всяка стъпка към тях възстановява част от достолепието ни като общество.

Благодаря на всички, които през 2017 година се бореха за една по-добра България. Изминалата година донесе очаквания, само че не и поврат. Истината, справедливостта и законността остават несбъднати упования. Новата година ще е тестване за българската народна власт. Вярвам, че ще намерим мъдрост и темперамент да я съхраним.

Всеки от нас свързва промяната на годините с положителни планове, очаквания и заричания. Те постоянно угасват още през януари. Успехът остава паралелно с тези, които не жалят сили през цялата година. Защото дали годината ще е добра или неприятна, зависи от нас и най-много от общите ни старания да градим заслужено, почтено и сплотено общество. А за това са нужни разсъдък, воля и морал.

Нека през 2018 година бъдем към себе си най-малко толкоз взискателни, колкото сме към другите. Да употребяваме умно свободата си. Да осъзнаем силата на единението. Да надмогнем безверието и сбъднем големия капацитет на нашия народ, който постоянно се е славел със своята жизнеспособност, мощ и гении.

Нека бъдем здрави и дано Новата година донесе наслада, обич и благополучие в домовете ви!

Честита Нова година!
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР