Истанбулската конвенция няма задължителен характер и се политизира излишно. В

...
Истанбулската конвенция няма задължителен характер и се политизира излишно. В
Коментари Харесай

ГЕРБ са готови да приемат всичко, което идва от ЕС. Ние искаме да чуем хората за Истанбулската конвенция

Истанбулската спогодба няма наложителен темперамент и се политизира ненужно. В Българска социалистическа партия постоянно сме защитавали дамите и сме защитавали фамилните полезности, съобщи зам.-председателят на Българска социалистическа партия за България Драгомир Стойнов. Той сподели още, че левицата има подготвеност за смяна на законодателството с съответни ограничения против насилието над дами, да вземем за пример домашното принуждение да бъде инкриминирано, както и " преследването " като държание със застрашителен характер; да се криминализират насилствените бракове и насилственото общуване на брачен начала. Българска социалистическа партия предлага и по-високи наказания за нарушение на заповед за отбрана от домашно принуждение, както и създаване на кризисни центрове във всеки регионален град, като това стане държавна делегирана активност.

По думите му това са съответни ограничения против насилието над дами и те ще са в по-голяма изгода за обществото.

„ ГЕРБ се готвят да одобряват Конвенцията, което демонстрира, че са подготвени незабавно да се съгласят на всичко, което идва от Европейски Съюз, вместо да го подложат на спор. Това е разликата сред нас и тях. Ние търсим спор, да разберем - по какъв начин българското общество ще усети позитивите и ще добие самочувствие, че е в Европейски Съюз ”, изясни Стойнев.

На въпрос дали с решението си Националният съвет на Българска социалистическа партия не е саботирал водача на ПЕС Сергей Станишев, Драгомир Стойнев отхвърли и напомни, че преди няколко месеца, на Конгрес на Българска социалистическа партия, е издигната кандидатурата му за трети мандат на ПЕС. „ Твърдо стоим зад господин Станишев, още веднъж да бъде водач на ПЕС ”, безапелационен бе Стойнев.

Относно екопротестите срещу строежа на втори въжен превоз Стойнев съобщи, че Българска социалистическа партия поддържа развиването на зимния туризъм, само че е срещу корпоративните ползи и нарушаването на законодателството.

Именно когато той беше стопански министър бе решено да се строи втори въжен превоз и той отбрани решението с думите:

„ Дори в дребните ски курорти в Западна Европа има по над 15 лифта. Не е обикновено България да не се трансформира в туристически център на Балканите в случай, че нямаме конкуренция. Не пречи туристите от Турция и Гърция да идват тук и да карат ски. За туризма сме, само че да се съблюдават законите ".

По мотив идния избор на съмнение Стойнев беше безапелационен, че оставането на ГЕРБ във властта е пагубно за българското общество.

„ Това е продължаващ разпад, безсилие на цели обществени системи - опазване на здравето и обучение, загуба на скъпо време за висок и постоянен стопански напредък и ще докара до привършване на публичен запас поради всеобхватната корупция. Ние споделяме, че има управническа опция. ГЕРБ и обединението им, би трябвало да си потеглят. Те пречат на естественото развиване на страната ”, изясни той.

„ За първи път българският парламент ще дебатира събаряне на държавно управление поради корупция. Това е даже просрочен развой, тъй като обществото е наясно, че корупцията е скритият мотор, който пречи нещата да се случват ”, добави той.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР