Истанбул Башакшехир надви Фенербахче с 2:0 в дербито от 5-ия

...
Истанбул Башакшехир надви Фенербахче с 2:0 в дербито от 5-ия
Коментари Харесай

Изненадващи загуби за Фенербахче и Галатасарай, трета поредна победа за тима на Страхил Попов

Истанбул Башакшехир надделя Фенербахче с 2:0 в дербито от 5-ия кръг на турската Сюпер Лиг. Стефано Окака Чука откри резултата в 16-ата минута след центриране на Един Виска и неточност в отбраната на " фенерите ", а в самия завършек на дуела Фредрик Гулбрандсен реши всичко, още веднъж след подаване на Виска. 

Това беше втора поредна неточност за Фенербахче в шампионата. Отборът на Витор Перейра се смъкна на 6-о място в класирането с актив от 10 точки, а Истанбул Башакшехир записа първа победа през сезона и се измъкна от последната позиция.

Галатасарай също се провали, освен това вкъщи. Съставът на Фатих Терим отстъпи с 0:1 на Аланияспор в мач, който се очакваше да завоюва с лекост. Халил Дервишоглу и Александру Чикалдау пропиляха най-хубавите положения пред вратата на гостите, а в 87-ата минута Даниел Кандеяш се възползва от центриране от левия фланг и донесе триумфа на Аланияспор. Фернандо Муслера избави първия изстрел на португалеца, само че при добавката нямаше какво да стори.

Страхил Попов още веднъж не игра за Хатайспор, а отборът му излезе на 4-о място в подреждането, откакто победи победи с 2:1 Кайзериспор. Бърнард Менса даде преднина на гостите в 4-ата минута, само че при започване на второто полувреме някогашният нападател на Манчестър Юнайтед Маме Бирам Диуф изравни. Успеха на Хатайспор обезпечи Аюб Ел Кааби в 71-ата минута след подаване на Адама Траоре.

Водачи в класирането с по 13 точки са Бешикташ и Трабзонспор, следвани от Коняспор с 11.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР